EUROLYGA 2023

K. Maksvytis prakalbo apie „Žalgirio“ žaidėjų šėliones bare po istorinio fiasko: „Blogas laikas ir bloga situacija“

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį 92:75 nugalėjo Šiaulių „Šiaulius“ ir pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažąjį finalą.

K. Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2022, 9:50 PM, atnaujinta May 26, 2022, 6:31 AM

Kauno „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis po rungtynių džiūgavo savo krepšininkų demonstruotų puolimu, tačiau iškart pabrėžė, kas jo netenkino ir kas šioje serijoje iki 4 pergalių jį labiausiai gąsdina.

„Šiandien buvau patenkintas puolimu. Geras kamuolio judėjimas kažkiek atrišo rankas. Gynyboje galėtume pasistengti ir daugiau, patys suprantate, kad prieš Šiaulius negalime eiti į taškų lenktynes. Prie pilnos laimės norėčiau geresnės gynybos, ypatingai ateinančiose rungtynėse“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Pataikėte 17 tolimų metimų. Galbūt tai susiję su atslūgusia įtampa?

– Turbūt. Ne visi su ta įtampa susitvarkė.

– Kiek sunku žaidėjus motyvuoti tokioms rungtynėms?

– Čia yra mūsų darbas, esame profesionalai ir galų gale turime kažkokias ambicijas. Nevaikščiosi galvas nuleidęs ir taip jau gėda į miestą išeiti.

– Marekas Blaževičius ir vėl buvo neregistruotas. Ar šioje serijoje irgi jo nematote?

– Nereiškia. Kartais galvoju, kad ir reikėtų Mareko. Galbūt nebūtų tiek talento, bet būtų daugiau kietesnės kovos.

– Rotacija galvojate keisti ar ji bus maždaug tokia pati?

– Turbūt panaši. Dar kažkiek taupome Edgaro Ulanovo minutes, dar prisijungs Tai Websteris. Manau, kad išliks panaši rotacija.

– Mažojo finalo serija iki 4 pergalių. Ar neatrodo pernelyg ištęsta?

– Pats esu ne kartą žaidęs, bet būčiau už tai, kad būtų kaip kitose šalyse, kai trečią vietą užima aukštesnę vietą iškovojusi komanda, tada didesnę reikšmę turi visas reguliarusis čempionatas. Taisyklės yra tokios, tai žaisime iki 4 pergalių.

– Klubas išplatino pranešimą apie nuobaudas žaidėjams. Ką manote apie tą situaciją?

– Visi ten dalyvavę žaidėjai gavo pinigines baudas. Kas ir kaip buvo nenoriu plėstis, tai yra klubo vidaus reikalas. Tiesiog blogas laikas ir bloga situacija.

– Kiek skiriama dėmesio ateities dėlionei?

– Visada kažkiek buvo skiriama. Kažkiek atsakymų davė ketvirtfinalis ir pusfinalis, galbūt dar ši serija duos. Nenoriu vežimui bėgti iš priekio, tad palauksim sezono pabaigos. Be abejo kažkokias mintis susiformavome ir darbai yra vykdomi.

– Antanas Sireika nuprognozavo kas laimės LKL finalą. Ar turite savo favoritą?

– Tas finalas, kai tu nesi jo pagrindinis aktorius nekelia didelio susidomėjimo. Sveikinu abi komandas, šaunuoliai, bet nemėgstu būti nepagrindiniu dalyviu. Abiejų komandų šansai 50–50.

– A.Sireika teigė, kad Šiauliuose galima tikėtis visai kitokių rungtynių. Kiek varžovams jautėsi, kad jiems trūksta resursų?

– Kažkiek jautėsi energijos nebuvimas, bet manau Šiauliuose jie bus kitokie. Šiauliai pelno gana daug lengvų taškų, kaip ir šiandien buvo kelios labai vaikiškos situacijos. Turime tai labiausiai susitvarkyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.