EUROLYGA 2023

Eurolygai skundą siuntęs „Žalgiris“ sulaukė žinios: skirta bauda buvo sumažinta

Dėl Eurolygos skirtos baudos už įvykius balandžio 3 d. rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ apeliaciją pateikęs Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas sulaukė atsakymo. Apeliacijas Eurolygoje nagrinėjantis teisėjas atsižvelgė į „Žalgirio“ pateiktus argumentus ir dalinai patenkino apeliaciją sumažindamas skirtą baudą nuo 9000 iki 3000 eurų.

Kauno klubui buvo sumažinta Eurolygos skirta bauda.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Kauno klubui buvo sumažinta Eurolygos skirta bauda.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

May 26, 2022, 10:25 AM

Bauda „Žalgiriui“ buvo skirta už sirgalių skanduotes per 21-ojo turo rungtynes „Žalgirio“ arenoje, kurios prieštarauja Drausmės kodekso 29.2 punktui. Šis punktas apibrėžia žmonių grupės elgesį, įžeidinėjimus ir pagarbos stoką. „Žalgiris“ taip pat buvo kaltintas sirgalių reakcijos išprovokavimu, kai nepaisant serbų nenoro laikyti plakatą „Stabdykite karą“, Lietuvos komanda neatsisakė šios minties ir plakatą laikė patys.

„Žalgiris“ skanduočių fakto neneigė, bet apeliavo į priežasčių, dėl kurių kilo aistros per balandžio 3 d. rungtynes, vertinimą ir išdėstė daugybę argumentų, kodėl nuo Rusijos sukelto karo kenčianti Ukraina turi būti palaikoma, o pats karas – smerkiamas.

Apeliacijas nagrinėjantis teisėjas pripažino, kad prieš karą Ukrainoje nukreiptas plakatas su užrašu „Sustabdykite karą“ buvo skirtas palaikyti nuo karo kenčiančiai šaliai, o ne siekiant provokacijų. Šį plakatą nuo karo Ukrainoje pradžios laikė visos „Žalgirio“ arenoje rungtyniavusios komandos, išskyrus „Crvena Zvezda“ krepšininkus, kurių atsisakymas tai daryti ir sukėlė žiūrovų pasipiktinimą „Žalgirio“ arenoje.

Eurolygai paskelbus apie „Žalgiriui“ skiriamą baudą, „Žalgirio“ sirgalių grupuotė „Green White Boys“ išreiškė palaikymą klubui ir telkė sirgalius siekiant surinkti reikiamą sumą baudai padengti. Sirgaliai jungėsi prie akcijos išreikšdami palaikymą Ukrainai ir savo indėliu patvirtindami, kad veiksmai rungtynių metu buvo natūrali reakcija į serbų komandos gestą.

Per savaitę „Green White Boys“ surinko 6607 eurus, kuriuos pervedė į klubo sąskaitą. Kadangi po apeliacijos bauda buvo sumažinta, „Green White Boys“ prašymu likusi 3307 eurų suma buvo pervesta paramą Ukrainai renkančiai organizacijai „Blue/Yellow“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą