EUROLYGA 2023

Po užtikrintos pergalės G. Žibėnas švęsti nesiruošė: „Mums ir „Lietkabeliui“ reikia laimėti dar po trejas rungtynes“

Vilniaus „Rytas“ sekmadienį „Cido“ arenoje užtikrintai 88:66 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje rezultatą išlygino 1–1.

G. Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G. Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2022, 9:43 PM, atnaujinta Oct 11, 2022, 10:40 AM

Po rungtynių „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas teigė, kad daug kas nuo pirmųjų rungtynių nepasikeitė ir paaiškino, kodėl LKL reguliaraus sezono MVP Ivanas Buva liko Vilniuje.

„Nieko labai didelio nepadarėme, susigrąžinome namų pranašumą. Nebuvo jokios panikos po pirmųjų rungtynių, nėra jokio šventimo po šitų. Mums ir „Lietkabeliui“ reikia laimėti dar tris rungtynes iki tikslo. Šiandien buvo žaidimas kartu, buvo disciplina, žaidybinio plano laikymasis ir supratom, kad reikia žaisti 40 minučių, nes „Lietkabelis“ yra tokia komanda, kuri niekada nepasiduos, pas juos nebus jokios panikos, pykčių ir jie žais visas rungtynes, nepaisant to, kaip jie jas pradės. Turėjome būti labai atsargūs su kamuoliu“, – po rungtynių kalbėjo G.Žibėnas.

– Pagaliau pavyko sulaikyti Džordže Gagičių, nors ir nerungtyniavo Ivanas Buva. Kas labiausiai prieš jį veikė?

– Mes esame komanda, nežaidžiame po vieną. Tokį žaidėją kaip Dž.Gagičių galima sustabdyti tik komandiniais veiksmais ir šiandien gynyboje buvome kur ir kada reikia.

– Kaip keičiasi žaidimo planas be I.Buvos?

– Puolimas keičiasi, nėra tiek žaidimo į vidų, gynyboje tada gal kažkiek mobilesni esame. Kiekvienos rungtynės nauja istorija ir negalime savęs prisigauti, kad kažką labai gerai darėme, nes iš karto galime būti nubausti.

– Šiandien labai gerai „vaikščiojo“ kamuolys.

– Taip, mes žinome, kad „Lietkabelis“ pirmoje fazėje yra labai gerai dirba gynyboje, labai nori atkirsti perdavimų linijas. Tačiau šiandien suradome kantrybę ir kamuolys pradėjo geriau vaikščioti.

– Ketvirtajame kėlinyje „Lietkabeliui“ kelis kartus užpuolus iškart prašėte minutės pertraukėlės. Norėjote nugesinti komandą?

– Labai geras pastebėjimas, nes žaidžiant prie šitų fanų, prie šitos energijos kurią duoda panevėžiečiai tai yra labai svarbu. Šnekamės su daugeliu LKL treneriu ir sutinkame, jog šioje arenoje svarbu laiku paprašyti minutės pertraukėles.

– Ar galime tikėtis I.Buvos sekančiose rungtynėse?

– Žiūrėsime. Aš kontroliuoju tą, ką galiu kontroliuoti. Ivanas turi temperatūrą ir turėjome jį palikti namuose. Negalėjome rizikuoti atsivežti jį čia ir paskandinti visą sezoną.

– Televizijos interviu metu raminote fanus. Ką norėjote tuo pasakyti?

– Padėkojau „Ryto“ fanams ir parodžiau, kad nieko dar nepadarėme.

Lukas Uleckas sužaidė sezono rungtynes.

– Neišskirsime Luko, bet po pirmųjų rungtynių sakėme, kad tų metimų, kurių nepataikėme tada, jog jie kažkada sukris. Šiandien buvo tos rungtynės. Nenoriu per daug šnekėti, kitose rungtynėse gali būti vėl kitaip. Mes turime metikų, susikuriame situacijas ir jie tiki savimi.

– Neatrodo, kad varžovai yra šiek tiek pervargę?

– Neatrodo. Tai yra rungtynės ne kas antrą, o kas trečią dieną ir jie sugrįš kitokie. Į kitas rungtynes jie žengs su kitokia motyvacija ir turime būti tam pasiruošę.

– Kiek sunku buvo psichologiškai atsitiesti po pirmųjų rungtynių.

– Žiūrėdami vaizdo įrašus pamatėme, kad tai nebuvo kažkokios tragiškos mūsų rungtynės. Tiesiog, tie niekieno kamuoliai buvo jų ir praleidome daug pigių taškų. O puolime net baudų nepataikėme.

– Kiek I.Buvos netektis mobilizavo komandą?

– Čia turbūt klausimas žaidėjams. Mes treneriai visada turime reaguoti į bet kokią situaciją ir labai džiaugiuosi, kad šiandien žaidėjai sureagavo irgi teisingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?