EUROLYGA 2023

Į ACB lygos pusfinalį su „Barcelona“ žengęs Šaras neslepia: auklėtinius vis dar gali persekioti Eurolygos šmėkla

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“, kuriai atstovauja Rokas Jokubaitis, be nuostolių įveikė Ispanijos krepšinio pirmenybių ketvirtfinalio barjerą. Katalonijos klubas sekmadienį vykusiose antrose serijos rungtynėse išvykoje 88:86 palaužė Las Palmaso „Gran Canaria“ krepšininkus.

Š.Jasikevičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
C. Higginsas.<br>fcbarcelona.com nuotr.
C. Higginsas.<br>fcbarcelona.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 11:08 AM

Šaro kariauna laimėjo seriją iki dviejų pergalių 2:0.

Rungtynių didvyriu tapo didžiąją sezono dalį dėl traumos nerungtyniavęs amerikietis Cory Higginsas.

32-ejų 194 cm ūgio krepšininkas pataikė metimą iš vidutinio nuotolio aidint ketvirtojo kėlinio pabaigos sirenai ir išplėšė savo komandai pergalę.

Su sunkumais Š.Jasikevičiaus auklėtiniai susidūrė visos akistatos metu. Dar ketvirtajame kėlinyje svečiai turėjo dviženklį deficitą.

Pagerinusi gynybą „Barcelona“ priartėjo prie savo priešininkų, o rungtynių pabaigoje dramatiškai išplėšė bilietą į pirmenybių pusfinalį.

Po pergalingai pasibaigusio mačo 46-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos pridūrė, kad jo auklėtinius vis dar gali slėgti papildoma įtampa dėl kiek anksčiau nesėkmingai susiklosčiusio Eurolygos finalinio ketverto.

„Džiaugiuosi, kad patekome į pusfinalį ir turėsime šiek tiek laiko prieš artėjančias rungtynes. Tai labai naudinga šioje sezono atkarpoje.

Vis dėlto šioje dvikovoje neatrodėme gerai, buvome per daug minkšti. Pirmoje rungtynių pusėje nesulaikėme Khalifa Diopo, kuris mums pelnė 15 taškų, privalėjome keisti gynybos sistemą.

Po pertraukos patobulėjome, bet turime pripažinti, kad „Gran Canaria“ puolime žaidė tiesiog įspūdingai. Galų gale pergalę paskutinės atakos dėka mums išplėšė C.Higginsas.

Esame per daug įsitempę. Galbūt mus vis dar slegia mintys apie Eurolygą. Sunku su tuo susitaikyti, bet turime susikaupti ir tai pamiršti.

Šioje serijoje žaidėme prieš labai gerą komandą, kuri rungtyniavo Europos taurėje. Pusfinalyje susikausime su viena iš dviejų labai stiprių komandų, jos aistringai palaikomos savo gerbėjų, o tai dar labiau apsunkins mūsų užduotis“, – po pergalingo ketvirtfinalio kalbėjo Š.Jasikevičius.

Ispanijos krepšinio pirmenybių pusfinalyje „Barcelona“ susigrums su Badalonos „Joventut“ ir „Tenerife“ poros nugalėtojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.