EUROLYGA 2023

Eurolyga svajoja apie rekordinį finalinį ketvertą – ruošiasi rungtyniauti atnaujintame „Santiago Bernabeu“ stadione

Naujasis „Santiago Bernabeu“ stadionas turėtų pradėti veikti kitą sezoną, todėl Ispanijos sostinė vėl tampa viliojančia Eurolygos finalo ketverto vieta.

 Santiago Bernabeu<br> Madrido Real nuotr.
 Santiago Bernabeu<br> Madrido Real nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 9:01 PM

„Eurohoops“ praneša, jog Eurolygos generalinis direktorius Jordi Bertomeu neseniai Belgrade per susitikimą pareiškė, jog vienas iygos tikslų yra finalo ketvertas, žaidžiamas futbolo stadione su nuleidžiamu stogu.

J.Bertomeu atskleidė, kad anksčiau jis buvo pradėjęs derybas su Amsterdamo arena, kuri dabar pervadinta į Johano Cruyffo areną.

Naujasis „Santiago Bernabeu“ stadionas taip pat turi pakeliamą stogą ir gali būti pritaikytas rengti krepšinio rungtynes, keičiant jo talpą ir įrengti taip, kad tilptų renginys.

Tai eksperimentas, kurį Europos krepšinis jau išbandė Europos čempionate 2015 metais, kuris vyko Lilio stadione „Pierre-Mauroy“.

Lilio stadione iš viso yra 50 tūkst. 186 sėdimų vietų futbolo rungtynėms, o stadioną priderinus krepšinio žiūrėjimui liko 27 tūkst. vietų.

Madrido „Real“ namų „Santiago Bernabeu“ stadionas talpins 85 tūkst. žiūrovų, todėl tikimasi rekordinio Eurolygos finalo ketverto, kai lyga nuspręs Madrido pasiūlymą priimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.