EUROLYGA 2023

G. Žibėno norai išsipildė – Vilniaus „Rytas“ LKL finalą tęs „Jeep“ arenoje

Vilniaus „Ryto“ treneris po pergalingų trečiųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynių pareiškė, jog jis ir komanda namų rungtynes nori žaisti „Jeep“, o ne „Avia Solutions Group“ arenoje.

G. Žibėno norai išsipildė – Vilniaus „Rytas“ LKL finalą tęs „Jeep“ arenoje<br>V. Ščiavinsko nuotr.
G. Žibėno norai išsipildė – Vilniaus „Rytas“ LKL finalą tęs „Jeep“ arenoje<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 4:41 PM, atnaujinta Jun 2, 2022, 5:24 PM

„Mes visi norime žaisti čia, tai yra bendras komandos noras. Mes suprantame vilniečius, kurie nori visi pamatyti mus gyvai, o „Jeep“ arenoje ne visi telpa, bet tai mūsų namai. Mes čia sportuojame rytą, vakarą, o šioje arenoje pralaimėjome tik vienas rungtynes, dar spalio pradžioje. Ne man spręsti tokius dalykus, bet komandos vardu tai tikrai žinau poziciją, kad mes norime žaisti namų rungtynes namų arenoje“, – trečiadienį po pergalės sakė „Ryto“ treneris.

Klubas tokius trenerio ir žaidėjų norus įgyvendino. Sostinės ekipa penktąsias ir jei prireiks – septintąsias finalo serijos rungtynes žais kur kas mažesnėje – „Jeep“ arenoje.

Trečiadienį „Jeep“ arena buvo sausakimša, o į ją susirinko 2614 krepšinio aistruolių. Tuo tarpu pirmose serijos rungtynėse „Avia Solutions Group“ arenoje buvo 6016 žiūrovų, nors į areną telpa 10 tūkst. žmonių.

Apie „Jeep“ arenos privalumus vilniečiams kalbėjo ir Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Kristupas Žemaitis.

„Tikrai sunkiau (rungtyniauti). Tai mažesnė, labiau suspausta arena ir ko gero „Rytas“ čia rungtyniaudamas žaidžia geriau“ , – po pralaimėjimo 63:85 sakė „Lietkabelio“ krepšininkas.

Tuo tarpu priekaištų „Jeep“ arenai turi Lietuvos policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis. Jo nuomone vilniečių arena neatitinka saugumo reikalavimų.

„Manau, po vakarykščio mačo akivaizdu, kad tokioje treniruočių salėje, esant tiek žiūrovų, negali vykti tokio lygio rungtynės. Neįmanoma užtikrinti dalyvių ir žiūrovų saugumo, trūksta ventiliacijos, žiūrovai per arti žaidėjų ir taip trukdoma krepšininkams. Tikiuosi, Lietuvos krepšinio lyga tai įvertins ir kitais metais tokioje salėje neleis organizuoti lemiamų LKL kovų“, – rašė R.Matonis.

Serijoje iki 4 pergalių Vilniaus „Rytas“ prieš Panevėžio „Lietkabelį“ pirmauja 2–1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.