EUROLYGA 2023

L. Jamesas tapo pirmuoju aktyviai krepšinį žaidžiančiu milijardieriumi

„Forbes“ teigia, kad „Los Angeles Lakers“ žvaigždė uždirbo daugiau nei 1,2 mlrd. JAV dolerių iki mokesčių. Jo atlyginimas NBA trijose skirtingose komandose per pastaruosius 19 metų siekė 383 mln. JAV dolerių, o iš reklamų ir verslo sandorių gavo daugiau nei 900 mln. JAV dolerių.

 L. Jamesas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L. Jamesas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 9:43 PM

Be pelningų patvirtinimo sandorių su „Nike“, AT&T, „PepsiCo“ ir „Walmart“, „Forbes“ teigia, kad L.Jamesas sudarė savo sandorių struktūrą taip, kad į šiuos prekės ženklus būtų įtrauktas kapitalas, o tai suteikė jam būdą „greitai užsidirbti“. Keturis kartus NBA čempionas taip pat investavo į fitneso startuolį „Tonal“, pavėžėjimo bendrovę „Lyft“ ir užkandinę „Blaze Pizza“.

Dar viena pelninga Jameso investicija – televizijos ir kino studija „SpringHill Entertainment“, kurią „Forbes“ vertina maždaug 300 mln. JAV dolerių. Studija padėjo sukurti „Space Jam: A New Legacy“ filmą, kuriame jis vaidino ir uždirbo 163 mln. JAV dolerių.

Pats L.Jamesas jau seniai buvo pasisakęs, jog svajoja tapti milijardieriumi.

„Tai mano didžiausias įvykis. Akivaizdu, kad noriu maksimaliai padidinti savo verslą. Ir jei aš tai pasieksiu, jei atsitiktinai būsiu milijardus dolerių kainuojantis sportininkas. Hip hip urr! O, Dieve, aš būsiu sujaudintas“, – 2014 metais kalbėdamas su GQ sakė 37-erių sportininkas.

Pažymėtina, kad Michaelas Jordanas yra vienintelis kitas krepšinio milijardierius „Forbes“ sąraše. Jis tai pasiekė tik 2014 m., praėjus daugiau nei dešimtmečiui po išėjimo į pensiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.