EUROLYGA 2023

Po LKL baudų „Lietkabeliui“ ir „Rytui“ – R. Matonio priekaištai: finalas negali vykti treniruočių salėje

Skandalingame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos mače tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Vilniaus „Ryto“ sudėti paskutinieji taškai ir išdalintos baudos.

 Po LKL baudų „Lietkabeliui“ ir „Rytui“ – policijos atstovo priekaištai: finalas negali vykti treniruočių salėje.<br> Lrytas.lt montažas.
 Po LKL baudų „Lietkabeliui“ ir „Rytui“ – policijos atstovo priekaištai: finalas negali vykti treniruočių salėje.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-02 15:49, atnaujinta 2022-06-02 18:03

Vis dėlto po LKL sprendimo skirti po 500 eurų baudas abiems klubams už nevaldomas emocijas mače, Lietuvos policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis socialiniame tinkle „Facebook“ išreiškė asmeninę nuomonę, kad lyga turėtų neleisti organizuoti rungtynių „Jeep“ arenoje, kuri talpina vos 2,5 tūkst. žmonių, ir trečiadienį buvo sausakimša. R.Matonis taip pat pabrėžė, kad tai nėra oficiali policijos nuomonė, o tik jo asmeninis požiūris į situaciją.

„Manau, po vakarykščio mačo akivaizdu, kad tokioje treniruočių salėje, esant tiek žiūrovų, negali vykti tokio lygio rungtynės. Neįmanoma užtikrinti dalyvių ir žiūrovų saugumo, trūksta ventiliacijos, žiūrovai per arti žaidėjų ir taip trukdoma krepšininkams. Tikiuosi, Lietuvos krepšinio lyga tai įvertins ir kitais metais tokioje salėje neleis organizuoti lemiamų LKL kovų“, – rašė R.Matonis.

Tačiau „Jeep“ arena, kuri anksčiau vadinosi „Lietuvos ryto“ arena, prieš kelerius metus buvo iš pagrindų rekonstruota, kad atitiktų tarptautinius reikalavimus. Tuometė Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komanda joje žaidė ir Europos taurės turnyro mačus, ir LKL čempionato atkrintamąsias varžybas. 

Antrojo kėlinio metu „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas gavo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš aikštės, o palikdamas ją kliudė „Ryto“ strategą Giedrių Žibėną. Maža to, eidamas rūbinių link N.Čanakas dar sulaukė ir „Ryto“ dalininko Dariaus Gudelio pamokų, kuris ėmė staugti ant serbo.

Konfliktą galiausiai nuramino abiejų ekipų žaidėjai.

Emocingą mačą trečiadienį laimėjęs „Rytas“ (88:66) įsiveržė serijoje iki keturių pergalių 2–1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio