EUROLYGA 2023

LKL bosas prieštarauja aistras keliančiam „Ryto“ sprendimui, bet jo balsas jokios įtakos neturi

Dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų titulo kovojantis Vilniaus „Rytas“ savo namų rungtynes ir toliau žais ne didžiausioje sostinės Avia Solutions Group (ASG), o 2500 žiūrovų talpinančioje „Jeep“ arenoje.

R.Milašius (dešinėje) mano, kad LKL finalas turėtų būti žaidžiamas didžiausioje sostinės arenoje.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
R.Milašius (dešinėje) mano, kad LKL finalas turėtų būti žaidžiamas didžiausioje sostinės arenoje.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Trečiosios finalo serijos rungtynės buvo paženklintos konfliktu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečiosios finalo serijos rungtynės buvo paženklintos konfliktu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Milašius.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
R.Milašius.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 3:40 PM, atnaujinta Jun 3, 2022, 3:45 PM

Ketvirtadienio popietę priimtas sprendimas sukėlė nemenką ažiotažą krepšinio bendruomenėje – vieni tokį sostinės klubo sprendimą peikia, o kiti – giria, teigdami, kad mažesnėje arenoje yra kuriama kur kas geresnė atmosfera.

Penktadienį savo nuomonę šiuo klausimu išsakė ir LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Pasak pirmenybių vadovo, jis ne itin pritaria „Ryto“ sprendimui žaisti mažesnėje arenoje, tačiau savo įtakos šiuo klausimu neturi.

„Aš kitaip galvoju (dėl finalo arenos), bet, deja, lyga negali įpareigoti klubo, kur jam žaisti. Finalai ar reguliarus sezonas, LKL reglamentas yra vienodas. Minimalūs arenos reikalavimai – 1200 vietų, tad ir Pasvalyje ar Palangoje galima žaisti finalus.

Sprendimą priima pats klubas, ar jis nori turėti daugiau žiūrovų, ar žaisti mažesnėje erdvėje“, – naujienų portalo delfi.lt žurnalistui Linui Jociui sakė R.Milašius.

Penktadienio popietę LKL pasidalino pranešimu, kuriame buvo teigiama, kad parieš ketvirtąsias LKL finalo serijos rungtynes čempionato atstovai susitiko su abiejų dėl titulo kovojančių komandų vadovais.

Pokalbio metu buvo patikinta, kad rungtynėse tiek Panevėžyje, tiek ir Vilniuje bus garantuota maksimali apsauga.

LKL taip pat dar kartą patvirtino, kad „Jeep“ arena atitinka visus finalinėms varžyboms reikiamus reglamentus.

„Lietuvos krepšinio lyga patvirtina, jog visos „Betsafe-LKL“ klubų arenos, įskaitant Vilniaus „Jeep“ areną, atitinka visus LR įstatymų tvarka ir LKL nuostatuose numatytus reikalavimus bei yra tinkamos eksploatuoti renginiams“, – rašoma LKL pranešime.

Kol kas serijoje iki keturių pergalių 2:1 pirmauja „Rytas“. Ketvirtosios finalo rungtynėse bus žaidžiamos šeštadienį Panevėžyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.