EUROLYGA 2023

Oficialu: Ignas Brazdeikis žais Lietuvos rinktinėje ir debiutuos Šiauliuose

Balandžio mėnesį Kaziui Maksvyčiui duotas pažadas virs realybe. Ignas Brazdeikis atvyks į pirmąją Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruočių stovyklą ir atstovaus Lietuvai tiek draugiškose rungtynėse, tiek ir atrankos į FIBA Pasaulio taurę varžybose.

Ignas Brazdeikis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Ignas Brazdeikis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ignas Brazdeikis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos krep<br>lkf nuotr.
Lietuvos krep<br>lkf nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Ignas Brazdeikis<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 10:56 AM, atnaujinta Jun 3, 2022, 11:05 AM

„Aš noriu žaisti ir žaisiu už Lietuvą“, – susitikimo metu su Kaziu Maksvyčiu savo namuose Orlande (JAV) kalbėjo Ignas Brazdeikis.

Apie tai, kad I.Brazdeikis sutiko atstovauti rinktinei ir atvyks į pirmąją stovyklą pirmasis pranešė lrytas.lt dar gegužės 31 dieną.

Lietuvoje gimusio, tačiau Kanadoje užaugusio ir šios šalies pilietybę turinčio žaidėjo dokumentų tvarkymas užtruko beveik dvejus metus.

Kadangi Brazdeikis atstovavo Kanadai 2015 metų U16 Amerikos čempionate ir 2016 metų U17 planetos pirmenybėse, jo perregistravimui buvo reikalingas ne tik pilietybės atkūrimas, bet ir FIBA vadovybės pritarimas.

Oficialus FIBA patvirtinimas, kad krepšininkas gali atstovauti Lietuvai, Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) pasiekė šią savaitę.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas šiuo klausimu su FIBA vadovais intensyviai bendravo FIBA Europos padalinio generalinės asamblėjos, vykusios prieš dvi savaites Vilniuje, metu.

„Norime pasidalinti svarbia naujiena tiek Lietuvos krepšinio federacijai, tiek visai Lietuvos krepšinio bendruomenei. Džiaugiamės gavę galutinį FIBA patvirtinimą ir leidimą Ignui Brazdeikiui atstovauti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę ir Lietuvą.

Tikime, kad Ignas įneš labai reikalingo talento“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Ignas jau turi bilietus į Lietuvą, prie rinktinės prisijungs nuo stovyklos pradžios, o pirmosios jo rungtynės Lietuvoje bus birželio 26 dieną Šiauliuose.“

2021-ųjų gegužės 5 dieną baigėsi daugiau nei metus trukęs NBA lygoje žaidžiančio ir tris klubus pakeitusio I. Brazdeikio Lietuvos pilietybės sugrąžinimo procesas.

Tądien puolėjas iš Lietuvos Respublikos migracijos departamento gavo patvirtinimą, kad jam suteiktas Lietuvos Respublikos piliečio statusas.

Iggy pravardę turintis žaidėjas 2019-ųjų NBA naujokų biržoje 47-uoju šaukimu buvo pakviestas „New York Knicks“ klubo ir ten praleido daugiau kaip pusantrų metų. Tiesa, ekipoje jis atliko tik epizodinį vaidmenį.

Pirmaisiais karjeros metais Ignas aikštėje pasirodė 9, o kitame sezone – vos 4 kartus. Vilkėdamas „Knicks“ aprangą 23-ejų metų puolėjas NBA lygoje viso pelnė 19 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Praėjusių metų kovo 25 dieną po NBA mainų I. Brazdeikis iš „Knicks“ persikėlė į „Philadelphia 76-ers“, tačiau ten vos spėjo išsipakuoti lagaminus.

Su „76ers“ marškinėliais jis sužaidė tik kartą ir gegužę buvo perleistas „Orlando Magic“.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į treniruočių stovyklą rinksis birželio 16 dieną. Pirmojo pasiruošimo Europos čempionatui lango metu lietuviai sužais dvi draugiškas ir dvi oficialias rungtynes. Birželio 22 d. (Rygoje) ir 26 d. (Šiauliuose) lietuviai susitiks su latviais.

Liepos 1 d. Bulgarijoje vyks FIBA Pasaulio taurės atrankos varžybų rungtynės, o liepos 4 d. Klaipėdoje lietuviai priims čekus. Po šių rungtynių krepšininkams bus suteikta poilsio, o į antrąją treniruočių stovyklą komanda vėl susirinks liepos 25 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.