EUROLYGA 2023

Sezoną užbaigęs K. Maksvytis atviravo apie jaučiamą įtampą: „Ši kėdė dvigubai karštesnė nei Lietuvos rinktinės“

„Daug kas bus ekspromtu“, – taip į klausimą, koks bus Pauliaus Jankūno išlydėjimo šventimas atsakė Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 10:40 PM

Balandžio viduryje prie komandos prisijungęs 44-erių krepšinio specialistas iš Darbėnų buvo įmestas į ugnį, kurioje ne viskas sekėsi iš natų.

Stratego vairuojamas automobilis pirmą kartą istorijoje nenuvažiavo į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą. „Žalgiris“ turėjo tenkintis mažojo finalo serija, kurią prieš Šiaulių „Šiauliai-7bet“ ekipą laimėjo „sausu“ rezultatu 4:0.

Penktadienį vykusiose ketvirtose serijos rungtynėse kauniečiai 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21) pranoko aikštės šeimininkus.

„Reikia pripažinti, kad užėmėme trečią vietą, skaičiai rodo tai. Reikės vasarą padaryti išvadas, susikomplektuoti komandą, sunkiai dirbti ir ištaisyti padėtį“, – po paskutiniųjų sezono rungtynių kalbėjo K.Maksvytis.

„Žalgirio“ strategas taip pat prakalbo apie savo kiek mažiau nei du mėnesius trunkančią patirtį Kaune. Krepšinio specialistas pridūrė, kad pastaruoju metu jis jaučia nemažai įtampos.

„Kai įkrenti į vandenį – bandai išplaukti. Mano dėstytojas sakydavo, kad galima mokyti palaipsniui, bet galima ir mesti į vandenį ir bandyti išplaukti.

Žinojau, kad bus sunku, bet netikėjau, kad bus taip sunku. Turėjom mėnesį laiko, bet nepavyko. Laiko turėjome nemažai, tad tos kaltės tenka ir man.

Sunku – daug neigiamų emocijų, pergyvenimų, ši kėdė yra dvigubai karštesnė nei Lietuvos rinktinės – dėmesys forumuose, straipsniuose, tinklalaidėse.

Nėra lengva, bet žinau, kur atėjau. Šį kartą tenka nuryti piliulę, bet kitais metais pasiruošiu labiau, turėsime kitokią komplektaciją ir manau, kad bus lengviau.

Ne visada kelias būna rožėmis klotas. Per trumpą laiką gavau nemažai neigiamų emocijų, bet susitvarkysiu“, – atviravo treneris.

Kalbėdamas apie kitą sezoną strategas pridūrė, kad pagrindinis tikslas yra kardinaliai pakeisti komandos sudėtį. K.Maksvytis užsiminė ir apie galimų ekipos naujokų paiešką.

„Reikia jauninti komandą, kad ji būtų labiau fiziškesnė ir geriau gintųsi, reikia stiprių individualiai žaidžiančių žaidėjų. Pasikeitimų bus ir jų bus nemažai.

Tolimesnius komplektacijos planus pristabdė sunkios atkrintamosios. Negalėjome visko mesti į šoną, bet dirba atsakingas žmogus. Tikiuosi, kad nuo rytojaus pasijungs ir Paulius Jankūnas.

Kol kas neturime žaidėjų, su kuriais esame „sukirtę“ rankomis, bet su keliais krepšininkais derybos yra pažengusios“, – teigė darbėniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.