EUROLYGA 2023

Adrijos lygos lemiamas mačas ir vėl su incidentais – po bandymo prasiveržti į aikštę iš arenos išvaryti visi sirgaliai Čempionų titulą iškovojo „Crvena zvezda“

Adrijos lygos finalas taip nė karto ir nepraėjo be incidentų, problemų su sirgaliais, mėtomais į aikštę daiktais ir kuriam laikui nutraukiamomis rungtynėmis. Ir žinoma – baudomis klubams už saugumo neužtikrinimą. Lemiamas Adrijos lygos finalo serijos mačas tarp Belgrado „Partizan“ ir to paties miesto „Crvena Zvezda“ ekipų pirmadienį ir vėl buvo nutrauktas.

„Partizan“ ir „Crvena zvezda“ komandų mačas ir vėl virto sirgalių riaušėmis.
„Partizan“ ir „Crvena zvezda“ komandų mačas ir vėl virto sirgalių riaušėmis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2022, 12:15 AM, atnaujinta Jun 7, 2022, 12:47 AM

Po geros valandos atnaujintose penktosiose Adrijos lygos finalo serijos rungtynėse triumfavo „Crvena Zvezda“ komanda, laimėjusi dvikovą 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19). Serija baigėsi rezultatu 3:2.

Trečiajame rungtynių ketvirtyje esant lygiam rezultatui 39:39 eilinį kartą į žaidėjus bei teisėjus iš tribūnų ėmė skrieti daiktai, žiūrovai bandė prasibrauti į aikštę, todėl buvo nutarta mačą stabdyti ir išprašyti visus aistruolius iš arenos. Iki ketvirčio pabaigos buvo likę žaisti 6 min. 47 sek.

Tik tuomet rungtynių komisaras sutiko pratęsti lemiamą dvikovą, kuri turėjo lemti ne tik Adrijos lygos čempioną, tačiau ir kelialapio į Eurolygą savininką.

Visi sirgaliai, net ir kviestiniai svečiai, buvo išprašyti iš arenos ir tuomet į aikštę sugrįžo abiejų komandų krepšininkai. Komandos žaisti pradėjo po valandos, kai akistata buvo sustabdyta.

Likus žaisti pusę minutęs po Dejano Davidovaco pataikytų baudos metimų „Crvena zvezda“ pirmavo 80:76.

Varžovų žaidėjas Aleksa Avramovičius stojo mesti baudų ir pataikė pirmąją, antrąją metė pro šalį.

„Partizan“ sugebėjo atsikovoti kamuolį ir Željko Obradovičiaus auklėtiniams per 9 sekundes reikėjo įmesti tritaškį. Tačiau Kevinas Punteris prametė.

Nugalėtojams D.Davidovacas pelnė 15 taškų (6 atk. kam.), N.Woltersas pridėjo 12 (7 rez. per.), Nikola Kaliničius – 11 (6 atk. kam.), Luka Mitrovičius – 10.

Pralaimėjusiems Kevinas Punteris pelnė 27 taškus (5/10 trit.), Aleksa Avramovičius – 12, Dallasas Moore'as – 11.

Ši finalo serija jau yra skandalinga, nes per pirmuosius du mačus „Crvena zvezda“ aikštėje šio klubo aistruoliai elgėsi chuliganiškai: už pirmąją dvikovą skirta 27,5 tūkst. eurų bauda, už antrąją – 35 tūkst. eurų, o ekipa ateinančius lygos tris mačus turės žaisti į salę įleisdama tik 5 tūkst. savo aistruolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.