EUROLYGA 2023

Permainų vėjai „Žalgiryje“: L. Birutis pakeis M. Blaževičių

Kauno „Žalgirio“ ekipa pasitinka permainas vidurio puolėjų grandyje. Į Kauno komandą sugrįžta gerai pažįstamas veidas, o klubas pasuks skirtingais keliais su neįsitvirtinusiu lietuviu.

M.Blaževičius ir L.Birutis.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
M.Blaževičius ir L.Birutis.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Laurynas Birutis<br>G.Šiupario nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 12:25 PM, atnaujinta Jun 10, 2022, 12:40 PM

Penktadienį oficialiai pranešta, kad „Žalgiris“ į savo gretas susigrąžino Ispanijoje rungtyniavusį Lauryną Birutį.

Naujienų portalo basketnews.lt žurnalistas Donatas Urbonas praneša, kad jis pakeis dar vienerių metų kontraktą su komanda turintį buvusį „Ryto“ aukštaūgį Mareką Blaževičių.

24-erių 213 cm ūgio L.Birutis paskutiniuosius dvejus metus vilkėjo Ispanijos Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ komandos marškinėlius.

Šiame sezone jis vidutiniškai per rungtynes įmesdavo po 13,1 taško, atkovodavo po 4,7 kamuolio ir rinkdavo po 15 naudingumo balų.

„Su Laurynu jau teko dirbti Lietuvos rinktinėje, todėl esu susipažinęs su jo sugebėjimais ir žinau, kad jis gali duoti mums naudos. Prioritetas visada yra lietuviams, todėl esame patenkinti, kad „Žalgirio“ auklėtinis į klubą grįžta iš pajėgaus čempionato Ispanijoje“, – Žalgiris.lt apie komandos naujoką pasakojo ekipos vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Tuo metu Kauno klubą paliksiantis 20-metis M.Blaževičius šiemet Eurolygoje vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius pelnydavo po 5,7 taško ir atkovodavo po 2,6 kamuolio.

L.Birutis daugkartiniams Lietuvos čempionams priklausė nuo 2014-ųjų, o 2018-ųjų rudenį jis debiutavo Eurolygoje.

„Kai jau esi žaidęs „Žalgiryje“, visada turi tikslą čia sugrįžti. Ispanijoje sužaidžiau du gerus sezonus ir manau, kad esu pasiruošęs sugrįžti į šitą lygį“, – Žalgiris.lt sakė L.Birutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.