EUROLYGA 2023

G. Žiemelio kuriamas klubas sureagavo į kritiką: „Rusiją ir Baltarusiją pašalinome iš bet kokių savo planų“

Gedimino Žiemelio kuriamas klubas sulaukė daugybės strėlių į savo pusę, o paskutiniosios skriejo žurnalistui Andriui Tapinui paviešinus projekto planus. „Basketball Holding Company“ nieko nelaukdama sureagavo į paplitusią informaciją ir paneigė, jog ruošiasi bendradarbiauti su agresorėmis šalimis.

G. Žiemelio kuriamas klubas sureagavo į kritiką: „Rusiją ir Baltarusiją pašalinome iš bet kokių savo planų“<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Žiemelio kuriamas klubas sureagavo į kritiką: „Rusiją ir Baltarusiją pašalinome iš bet kokių savo planų“<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 6:19 PM

G.Žiemelis šį mėnesį nusipirko Alytaus „Dzūkijos“ krepšinio klubą ir paskelbė, kad naujoji komanda startuos jau 2022–2023 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. Kitą sezoną klubas turėtų ir likti Alytuje, o tada persikelti į Vilnių.

Visgi, A.Tapinas pasidalino G.Žiemelio kuriamo klubo planais, kuriuose buvo numatyta, jog krepšinio klubas iš Vilniaus bus perkeltas į Londoną, tarp bendradarbiaujančių šalių buvo nurodyta ir Baltarusija, o pateiktų skaidrių fone buvo galima matyti ir Maskvos CSKA marškinėlius.

Į tokią informaciją sureagavo „Basketball Holding Company“, kuri teigė, jog ši informaciją buvo pateikta seniai, o planai jau yra pasikeitę.

„„Basketball Holding Company“ prezentacija, pasirodžiusi viešojoje erdvėje, yra kurta tuo metu, kai naujo krepšinio klubo projektas buvo pradinėje vystymo stadijoje. Dėl šios priežasties joje nurodoma informacija neatspindi dabartinės įmonės pozicijos.

Svarbu pabrėžti, kad sename dokumente minima Baltarusijos rinka yra nurodoma, kaip potenciali žiūrovų rinka, bet ne investicijų šaltinis. O matoma CSKA komandos žaidėjo nuotrauka panaudota, nes tuo metu, kai buvo kuriama prezentacija, būtent šis klubas buvo Eurolygos čempionu. Visgi, vystant projektą, ženkliai pasikeitė mūsų pozicija bei tikslinės rinkos, todėl Rusiją ir Baltarusiją pašalinome iš bet kokių savo planų.

Niekada neslėpėme savo didelių ambicijų tiek dėl žaidimo Europos turnyruose, tiek dėl tarptautinės sirgalių bendruomenės kūrimo. Siekiame sukurti stiprią krepšinio komandą, kuri garsintų mūsų šalį, o tam ieškome tokių nestandartinių sprendimų, kaip žaidimas viename didžiausių Europos miestų, Londone. Tokiu būdu galėtume turėti daugiau, nei vieną klubą, tačiau Lietuva visada išliktų „Basketball Holding Company“ ašimi.

Tikime, kad, įgyvendinus viziją, naudą pajustų visas Lietuvos krepšinis, nes stipresnė ir konkurencingesnė šalies krepšinio lyga pritrauktų dėmesio, investicijų ir talentų į Lietuvą bei motyvuotų krepšininkus žaisti gimtinėje“, – „Facebook“ paskyroje rašė „Basketball Holding Company“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.