EUROLYGA 2023

Savo talentą Lietuvai atskleidęs D. Giedraitis – apie ateities planus, A. Butkevičiaus alkūnę ir traumų prakeiksmą

Panevėžio „Lietkabelis“ nors sezoną baigė ir be titulų, tačiau metai tikrai buvo geri. Pasiekti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalai, o Europos taurės atkrintamosiose po atkaklios kovos nusileista čempionams.

 D. Giedraitis<br>T.Bauro nuotr.
 D. Giedraitis<br>T.Bauro nuotr.
 D. Giedraitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 D. Giedraitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda<br>T.Bauro nuotr.
Panevėžio „Lietkabelio“ komanda<br>T.Bauro nuotr.
 D. Giedraitis (viduryje)<br>T.Bauro nuotr.
 D. Giedraitis (viduryje)<br>T.Bauro nuotr.
 D. Giedraitis (kairėje)<br>T.Bauro nuotr.
 D. Giedraitis (kairėje)<br>T.Bauro nuotr.
 D. Giedraitis<br>K.Kavolėlio nuotr.
 D. Giedraitis<br>K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 5:22 PM

Didelė to priežastis – atsiskleidė jaunieji krepšininkai, tarp ir kurių LKL debiutavęs vilnietis Dovydas Giedraitis.

Lietuvis praėjusiame sezone rungtyniavo Ispanijos aukščiausioje lygoje, Madrido „Estudiantes“ ekipoje, kurioje fiksavo 6,4 taško, 1,6 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 2,6 naudingumo balų vidurkius, tačiau jo atstovaujamas klubas iškrito iš pajėgiausios Ispanijos lygos.

Nors D.Giedraitį ir „Estudiantes“ siejo dar dviejų metų kontraktas, gynėją buvo nuspręsta išbandyti aukščiausioje Lietuvos lygoje ir Europos taurėje, tad lietuvis buvo paskolintas Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai.

Dovydas LKL čempionate šį sezoną vidutiniškai rinko po 8 taškus, 1,5 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 7,9 naudingumo balus. Europoje 21-erių metų krepšininko vidurkiai siekė 8,6 taško, 1,6 atkovoto kamuolio, 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir 5,3 naudingumo balai.

Tokie vidurkiai D.Giedraičiui leido tapti svarbiu „Lietkabelio“ krepšininku, o atlikdamas puikų darbą gynyboje Dovydas padėjo panevėžiečiams patekti į LKL finalą, pusfinalyje įveikus Kauno „Žalgirį“.

Krepšininkas dar turi galiojantį kontraktą su „Estudiantes“, tačiau ar lietuvis grįš į Ispaniją dar nežino.

„Jeigu komanda grįžta į aukščiausią lygą, tuomet pagal planą žaisiu „Estudiantes“. Tačiau jeigu jiems nepavyks pakilti į pagrindinę Ispanijos lygą, tai tada jau nežinau kaip gausis“, – situaciją kalbėdamas su lrytas.lt komentavo D.Giedraitis.

„Estudiantes“ antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje užėmė antrąją vietą ir dėl patekimo į aukščiausią lygą šiuo metu varžosi atkrintamosiose varžybose. Madrido klubas ketvirtfinalyje 3–1 įveikė Valjadolido „Real“ ir pateko į pusfinalį, kuriame susigrums su „Palencia“.

Į aukščiausią lygą pateks tik nugalėtojai, tad Dovydo ateitis paaiškės tik netolimoje ateityje.

Visgi, D.Giedraitis savo žaidimu „Lietkabelyje“ įrodė, jog yra vienas talentingiausių savo kartos krepšininkų Lietuvoje, tačiau kaip pats krepšininkas teigia, galėjo parodyti ir dar daugiau.

– Kaip vertini pirmąjį sezoną LKL?

– Rezultatai visai neblogi, gal ne visi to tikėjosi iš mūsų. Asmeniškai buvo ir gerų momentų, buvo ir blogų, bet manau, jog tikrai galėjau geriau.

– Ar prieš finalą favorito etiketė nepadarė meškos paslaugos?

– Nepasakyčiau, kad jautėmės favoritais. „Rytas“ vis tiek reguliarųjį sezoną baigė pirmoje vietoje, tai čia yra didelis pasiekimas. O mes galbūt geru momentu nugalėjome „Žalgirį“ ir visi manė, kad lengvai laimėsime prieš „Rytą“. Gavosi kaip gavosi.

– Kelios rungtynės baigėsi vieno metimo skirtumu. Ko galiausiai pritrūko?

– Galbūt psichologiškai paveikė mus, galbūt pritrūko patirties, nes esame gana jauna komanda. Turėjome ir fiziškų nusiskundimų. Tai manau viskas susidėjo ir nulėmė.

– Bene įsimintiniausiu finalo epizodu išliks Nenado Čanako konfliktas su Giedriumi Žibėnu ir Dariumi Gudeliu. Viskas prasidėjo nuo to, kai Arnas Butkevičius tave užkliudė su alkūnė. Kaip pats vertini šią situaciją?

– Gyniausi legaliai, kaip vėliau nusprendė ir teisėjai, A.Butkevičius tikriausiai netyčia pataikė man, aš toje vietoje buvau auka. O kaip viskas dėjosi... Manau teisėjai turėjo pamatyti tą epizodą ir sustabdyti rungtynes, tuo labiau buvo kraujas. Man šiek tiek keista. Teisėjai nusprendė taip, bet turbūt jie suklydo.

– Karjera dar neilga, tačiau tave nuolatos persekioja traumos, ne išimtis ir šis sezonas. Kiek jos trukdo psichologiškai?

– Be abejo po traumos grįžti nėra lengva. Tuo traumos laikotarpiu negali žaisti krepšinio, negali treniruotis. Turi bandyti kuo greičiau atsigauti ir „įsivažiuoti“ į žaidimą nėra paprasta. Bet N.Čanakas pasitikėjo manimi, davė man laiko ir viskas gerai. O psichologiškai tikrai nėra paprasta, nes kiekviena trauma tave dar labiau paveikia.

– Ar dar liko kažkokių traumos padarinių, ar galėsi vasarą pilnu pajėgumu sportuoti?

– Kol kas nežinau, žiūrėsime, kalbėsime su daktarais kaip čia viskas gausis. Laikas parodys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.