EUROLYGA 2023

Po žinios apie CSKA išmetimą iš Eurolygos kovų Rusijos klubo vadovas A. Vatutinas rėžė savo tiesą – viskas susitarta buvo iš anksto

Kitas Eurolygos sezonas – be Rusijos komandų. Ir net be vienos iš Eurolygos akcinininkės Maskvos CSKA ekipos. Ketvirtadienį Eurolyga patvirtino artėjančio sezono dalyvių sąrašą ir be jau įprastų ekipų bei Europos taurę laimėjusios Bolonijos „Virtus“ prie prestižinio turnyro prisijungs ispanų „Valencia“ ir serbų Belgrado „Partizan“.

CSKA prezidentas A.Vatutinas bus priverstas pamiršti kovas Europos arenose.<br>Sputnik/RIA/Scanpix nuotr.
CSKA prezidentas A.Vatutinas bus priverstas pamiršti kovas Europos arenose.<br>Sputnik/RIA/Scanpix nuotr.
CSKA prezidentas A.Vatutinas bus priverstas pamiršti kovas Europos arenose.<br>„Twitter“ nuotr.
CSKA prezidentas A.Vatutinas bus priverstas pamiršti kovas Europos arenose.<br>„Twitter“ nuotr.
CSKA prezidentas A.Vatutinas bus priverstas pamiršti kovas Europos arenose.<br>G.Šiupario nuotr.
CSKA prezidentas A.Vatutinas bus priverstas pamiršti kovas Europos arenose.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-06-16 20:23, atnaujinta 2022-06-17 06:39

Neoficialiai pranešama, kad akcijas Eurolygoje turintis CSKA buvo linksniuojamas ketvirtadienį pasitarime ir ten buvo balsuojama, ar šis rusų klubas galės žaisti kitą sezoną svarbiausiame Europos klubinio krepšinio turnyre.

Iki tol žaidę rusų trys klubai suspenduoti kovą po to, kai Rusijos armija įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą prieš šią nepriklausomą valstybę.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad balsavime dėl Maskvos ekipos galimybės startuoti kitame sezone Stambulo „Anadolu Efes“ ir pati CSKA balsavo už dalyvavimą Eurolygos kovose, o Stambulo „Fenerbahce“ balsavime susilaikė.

Visi kiti klubai, esantys Eurolygos akcininkais – Kauno „Žalgiris“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“, Tel Avivo „Maccabi“, „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“ ir Milano „Olimpia“ pasisakė prieš šią galimybę.

Liepos 7 dieną Barselonoje įvyks kasmetinė Eurolygos asamblėja, kurioje bus paskelbtas galutinis verdiktas, tačiau, remiantis ankstesnių metų praktika, tai tik formalumas.

Išprašymą iš Eurolygos kovų iškart pakomentavo CSKA klubo preezidentas Andrejus Vatutinas, kuris piktinosi, kad tai buvo politinis ir iš anksto surežisuotas sprendimas.

„Tiesą sakant, šis sprendimas dėl CSKA klubo buvo priimtas dar prieš klubų susirinkimą. Kitokio rezultato buvo sunku tikėtis. Tai yra parasčiausias politinis sprendimas, – kalbėjo A.Vatutinas. – Dauguma Eurolygos klubų įsitikinę, kad jų šalių vyriausybės neleis jiems rungtyniauti su Rusijos komandomis.

Esu tikras, kad po tokio sprendimo laimėtojų nebus. Beje, pats Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu taip pat pažymėjo, kad tai yra priverstinis politinis žingsnis, dėl kurio visi tik pralaimės, nes su CSKA lyga buvo kur kas pajėgesnė.

Tame susirinkime buvo daug žodžių apie CSKA svarbą turnyrui, bet sprendimas vis tiek buvo priimtas mums nepalankus. Tos kalbos apie CSKA svarbą buvo tik eiliniai žodžiai, o iš tikrųjų iš Rusijos klubų buvo atimta galimybė dalyvauti Eurolygoje.

Gaila, kad per pastaruosius tris mėnesius niekas iš Eurolygos vadovybės nesumąstė, kad reikėtų padiskutuoti su Rusijos klubais dėl jų galimybių varžytis turnyre, nebuvo bandoma išsiaiškinti bendrą situaciją.

Kalbant apie teisines šio sprendimo pasekmes ir tolesnius mūsų veiksmus, reiks pasižiūrėti, kaip bus teisiškai įformintas sprendimas neleisti žaisti CSKA. Po to, kai pamatysime tą raštą, kartu su teisininkais ir priimsime mūsų sprendimus ir žingsnius.

Svarbu, kad Eurolyga net nekalbėjo apie CSKA turimas akcijas – niekas negalvoja iš mūsų jas atiminėti ir Maskvos ekipa toliau bus turnyro akcininke.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.