EUROLYGA 2023

Europos krepšinio svarbiausius dalykus vardijęs Š. Jasikevičius finale vilties nepraranda: „Laikas parodyti charakterį“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ penktadienį Ispanijos krepšinio čempionato finale 66:81 nusileido Madrido „Real“ ekipai ir atsidūrė ties prarajos riba.

Š. Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š. Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2022, 11:12 AM, atnaujinta Jun 18, 2022, 11:41 AM

Šaro auklėtiniai finalo serijoje iki 3 pergalių atsilieka 1–2, o sekančios rungtynės sekmadienį bus žaidžiamos Madride.

Po rungtynių strategas buvo itin nepatenkintas tuo, kaip jo komanda kontroliavo kamuolį. Katalonai padarė net 19 klaidų.

„Dar kartą atėjome žaisti, lyg tai būtų bet kurios eilinės rungtynės. Tai ne šiaip vakarėlis. Atsiprašau. Madridas į krepšinį metė 19 kartų daugiau. Taip spaudos konferencija gali būti baigta. Labai sunku laimėti.

Jie yra geresni fiziškai. Jie vėl atkovojo kamuolius nuo mūsų galvų, dominavo baudos aikštelėje. Rungtynes, kurias laimėjome, per paskutinius 3 kėlinius praradome tik 4 kamuolius. Antrose rungtynėse nežaidėme puikiai, bet neatidavėme kamuolio.

Mes per dažnai atiduodame kamuolį, o kai žaidžia dvi komandos tokiame lygyje, dažniausiai pralaimi ta, kuri tai daro dažniau. Atkovoti kamuoliai puolime, kontratakos. Svarbiausia – neprarasti kamuolio“, – piktinosi Š.Jasikevičius.

Nepaisant nepavydėtinos situacijos, „Barcos“ strategas nepraranda vilties laimėti seriją ir pasakė, kokie dalykai yra svarbiausiai Europos krepšinyje.

„Svarbi kiekviena smulkmena. Turi pradėti rungtynes galvodamas apie pirmąją ataką. Nėra 40-ies minučių priekyje. Europos krepšinio aukščiausiame lygyje svarbiausia yra kita ataka. Negali galvoti apie trečiąjį kėlinį ar dar ką nors. Pradedame dabar ir statome nuo ten. Tai vienintelis būdas žaisti Europos krepšinį.

Viskas, kas nutinka, yra nauja istorija. Antrose rungtynėse buvome solidūs. Galėtume valandėlę kalbėti, kodėl, bet dabar yra laikas parodyti charakterį ir suprasti, kad serija yra apie atkovotus, prarastus kamuolius ir kitas smulkmenas. Turime kovoti už savo gyvybę“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Ketvirtosios finalo rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį, 19 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.