EUROLYGA 2023

Be karūnos Ispanijoje likęs Šaras žaibais nesisvaidė: „Tai buvo geras sezonas“

Praėjusiais metais Ispanijos krepšinio čempionu su „Barcelona“ ekipa tapęs Šarūnas Jasikevičius šiame sezone turėjo nuryti ne itin malonią nesėkmės piliulę. 46-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos kartu su savo auklėtiniais pirmenybių finale neperšoko Madrido „Real“ komandos barjero ir pralaimėjo seriją iki trijų pergalių – 1:3.

Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 7:17 AM

Sekmadienį Ispanijos sostinėje vykusiose ketvirtose serijos rungtynėse katalonai nusileido savo principiniam priešininkui 74:81 (10:13, 23:21, 23:23, 18:24).

Nuo pat pradžių priešininkams į priekį išsiveržti leidusi Šaro kariauna praktiškai visos dvikovos metu buvo atsiliekančio klubo vaidmenyje. Ketvirtose serijos rungtynėse, kaip ir viso finalo metu, katalonai susidurdavo su problemomis po krepšiu.

Sekmadienį tikru svečių galvos skausmu tapo net 41 naudingumo balą surinkęs ir naudingiausiu finalo serijos žaidėju tapęs „Real“ milžinas Walteris Tavaresas.

Nors „Barcelona“ krepšininkams nepavyko apginti praėjusiame sezone iškovoto titulo, tačiau Š.Jasikevičius didelių priekaištų savo auklėtiniams neturėjo ir teigiamai įvertino pralėkusį sezoną.

„Sveikinimai „Real“ ekipai su iškovotu titulu, tai buvo geresnė komanda. Tuo metu mes ir vėl sunkiai pradėjome rungtynes, kiek vėliau atradome savo žaidimą, bet pritrūko stabilumo.

Tai buvo geras sezonas, gaila, kad nesugebėjome jo užbaigti sėkmingai. „Barcelona“ nuolat kaunasi dėl titulų, tačiau Eurolygoje mums pritrūko sėkmės, o Ispanijoje nebuvome per daug švieži.

Atvykome į finišo tiesiąją, tačiau joje geresnė komanda buvo Madrido „Real“.

Nevengiame klaidų, tačiau mokomės iš jų ir bandome išlipti. Šiose rungtynėse nebuvome stabilūs, bet vaikinai pademonstruodavo charakterį. Vis dėlto to nebuvo gana, o tai yra ir mūsų priešininkų nuopelnas“, – po pralaimėto Ispanijos krepšinio čempionato finalo kalbėjo Š.Jasikevičius.

Šiame sezone „Barcelona“ iškovojo vieną trofėjų – Ispanijos Karaliaus taurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda