EUROLYGA 2023

Po puikaus vasaros starto „Kibirkšties“ suburta moterų 3x3 rinktinė ruošiasi rimtiems iššūkiams

Įspūdingai prasidėjusi Lietuvos moterų krepšinio rinktinę subūrusios Vilniaus „Kibirkšties“ vasara tęsiasi – liepos 6–7 dienomis Bordo (Prancūzija) mūsų šalies atstovės rungsis šiemet jau antrame FIBA „Women‘s Series“ turnyre.

 Lietuvos trijulių rinktinė.
 Lietuvos trijulių rinktinė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-28 19:52, atnaujinta 2022-06-28 19:53

Tai – labai svarbios varžybos, nes jų metu renkami itin reikalingi reitingo taškai. Preliminariu FIBA ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimu, kitų metų lapkričio 1 d. pirmosios trys reitingo valstybės (daugiausiai po dvi iš kiekvieno žemyno) bus apdovanotos tiesioginiais kelialapiais į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Šiuo metu Lietuvos moterys reitinge rikiuojasi trečios, tačiau į priekį užleidžia dvi Europos komandas – Vokietiją ir Lenkiją. Vienas kelialapis, kaip šeimininkėms, gali atitekti prancūzėms, todėl Lietuvai žūtbūt reikia skinti pergales ir kopti aukštyn reitingo laipteliais.

Išvykų į „Women‘s Series“ turnyrus skaičius priklauso ir nuo rezultatų, kurie leidžia gauti daugiau tokių pakvietimų, o kad būtų sudarytos sąlygos varžytis šio prestižinio turnyro etapuose, prisideda ir Vilniaus miesto savivaldybė bei „Kibirkšties“ klubas.

„Sporto rezultatai priklauso nuo daugelio faktorių. Vienas jų – bendradarbiavimas tarp skirtingų sporto sistemos dalių. Kai bendra vizija dalijasi ir klubai, ir savivalda, ir federacija, nuo idėjos iki medalių yra tik vienas žingsnis. Dabartinė moterų 3x3 krepšinio rinktinė yra pats geriausias pavyzdys, kad lyderystė gali kilti ne tik iš viršaus, bet ir iš apačios – jei klubai mato savo žaidėjų potencialą naujoje diciplinoje, su teisingu palaikymu tokia motyvacija gali nuvesti iki paties aukščiausio lygio“, – pažymi Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas, kuruojantis sporto klausimus.

Į Prancūziją lietuvės išvyksta po to, kai sužaidė tris sėkmingus aukšto lygio turnyrus. Gegužės pabaigoje moterų rinktinė skrido į Tel Avivą (Izraelis), kuriame vyko pirmasis sezono „Women‘s Series“ etapas. Jame mūsiškės nužygiavo iki pat finalo, kuriame nusileido vokietėms. Iki šiol tai yra geriausias Lietuvos pasirodymas šiame turnyre.

Birželio 3–4 d. tame pačiame Tel Avive moterų rinktinė žaidė atrankoje į Europos čempionatą. Patekimas į geriausiųjų ketvertuką garantavo mums galimybę rugsėjį varžytis Senojo žemyno pirmenybėse, kurios vyks Grace (Austrija).

Ko gero, skambiausias iš šių laimėjimų pasiektas praėjusią savaitę, kai Lietuvos moterų rinktinė jau debiutiniame savo pasaulio čempionate sugebėjo prasimušti į pusfinalį ir liko tik per plauką nuo medalių.

„Žengiant į naują krepšinio formatą, į neišbandytus turnyrus, apie tokius rezultataus galima tik atsargiai pasvajoti. Žinojome, kad į aikštelę siunčiame tikrai aukšto meistriškumo sportininkes ir dėl to kėlėme aukštus lūkesčius šiai ekipai, bet dabar esame tokioje situacijoje, kai norisi tą kartelę dar kilstelti, nes matome, kad ši komanda tikrai gali labai daug“, – sako Valdas Benkunskas.

Minėtuose turnyruose Lietuvai atstovavo vienos garsiausių šalies krepšininkių – Kamilė Nacickaitė, Monika Grigalauskytė, Gabrielė Šulskė ir Martyna Petrėnaitė. Panašios sudėties ekipa turėtų vykti ir į Bordo.

„Women's Series“ – klubiniu principu vykstantis turnyras, kuriame komandos kovoja dėl reitingo taškų ir prizinių fondų: 20 tūkst. dolerių kiekviename etape ir 224 tūkst. dolerių finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.