EUROLYGA 2023

Prancūzijos talentas Vilerbane neberungtyniaus: jau kitame sezone gali atsidurti už Atlanto

Vienas iš perspektyviausių Europos krepšininkų Victoras Wembanyama nebegins Vilerbano ASVEL komandos spalvų. Potencialus pirmasis 2023-ųjų metų NBA naujokų biržos pirmasis šaukimas priėmė sprendimą palikti Eurolygoje rungtyniaujantį klubą.

V.Wembanyama.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Wembanyama.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2022, 3:37 PM

Pasak naujienų portalo „L'Equipe“, dar vienerių metų sutartį su Prancūzijos komanda turėjęs 18-metis 218 cm ūgio talentas nusprendė pasukti skirtingais keliais su ASVEL praėjus vos kelioms dienoms, kai komandos vadovas Tony Parkeris paskelbėm kad kitame sezone norės aplink šį krepšininką suburti atnaujintą komandą.

Vis dėlto Vilerbaną paliksiantis V.Wembanyama savo karjerą tęs nebe Vilerbane, tiesa, prancūzas gali likti gimtinėje.

Teigiama, kad krepšininku domisi du Paryžiaus miesto klubai – „Metropolitans 92“ ir „Paris Basketball“. Nėra atmetama, kad aukštaūgis savo jėgas gali išmėginti ir NBA G lygoje, kurioje atstovautų „Ignite“ komandai.

Praėjusiame Eurolygos sezone jis vidutiniškai per rungtynes įmesdavo po 6,5 taško, atkovodavo po 3,8 kamuolio ir rinkdavo po 5,5 naudingumo balo.

Prancūzijos krepšinio čempionate krepšininko statistika buvo geresnė – 9,4 taško, 5,1 atkovoto kamuolio ir 11,5 naudingumo balo per rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.