EUROLYGA 2023

„Wolves“ gretose atsidūręs A. Juškevičius: naujuose projektuose niekada nebūna stebuklų

Gedimino Žiemelio vadovaujamas „Wolves“ krepšinio klubas praėjusią savaitę pristatė pirmąjį naujoką. Juo tapo po ketverių metų pertraukos į Lietuvos krepšinį sugrįžęs Adas Juškevičius.

Adas Juškevičius<br>Archyvo nuotr.
Adas Juškevičius<br>Archyvo nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>Vanoli Cremona twitter nuotr.
Adas Juškevičius<br>Vanoli Cremona twitter nuotr.
Rimas Kurtinaitis (dešinėje).<br>„Wolves“ nuotr.
Rimas Kurtinaitis (dešinėje).<br>„Wolves“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 12:55 PM

33-ejų metų krepšininkas karjerą pradėjo Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje, vėliau rungtyniavo Kauno „Triobet“, Prienų „Rūdupio“, Vilniaus „Lietuvos Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ gretose. Kaunietis taip pat žaidė Vokietijoje, Ispanijoje, Turkijoje, Prancūzijoje, Rusijoje ir Italijoje.

Prisijungdamas prie „Wolves“ gretų 194 cm ūgio gynėjas neslėpė, kad šiuo metu jo atstovaujamoje komandoje yra nemažai neatliktų darbų, tačiau neabejojo, kad tai įprasta pirmojo sezono praktika.

„Esu pakankamai ramus, nors puikiai suprantu situaciją, kad yra daug neatliktų darbų, kažkurie darbai galbūt suvėluoti, bet tai yra naujų projektų neatsiejama dalis.

Naujuose projektuose niekada nebūna stebuklų, kurie pasirodo spragtelėjus pirštais.

Yra puiki komanda, kuri viską dėliojasi ir laikui bėgant nebus problemų“, – teigė lietuvis.

Kovo mėnesį Rusiją palikęs gynėjas persikėlė į Italiją, kur pasirašė sutartį su Kremonos „Vanoli“ komanda iki sezono pabaigos. Italijos čempionate krepšininkas per 29 minutes pelnydavo po 12,1 taško.

Krepšininkas užsiminė apie savo pokalbį su vienu iš „Wolves“ komandos vadovų Rimantu Kaukėnu, kuris teigiamai nušvietė ekipos ateitį.

„Buvo daug neaiškumų. R.Kaukėnas paaiškino visus niuansus, kokios bus treniruotės, gyvenimas, kiti niuansai, kurie man yra svarbūs kaip žaidėjui, ypač turinčiam šeimą.

Viskas bus gerai. Tikiu Rimu. Tikiu šia organizacija, reikės laiko, bet manau, kad viskas bus gerai.

Tikiuosi, kad greičiau pasipils tos naujienos apie naujokus, nes reikia surinkti komandą, labai puiku, kad tos naujienos vis atsiranda, reiškia, kad klubas dirba, tikiuosi, kad tų naujienų bus tik daugiau“, – samprotavo A.Juškevičius.

Artėjančiame sezone „Wolves“ varžysis ne tik Lietuvos krepšinio lygos (LKL), bet ir FIBA Europos taurės atrankos varžybose, kuriose bandys prasibrauti į pagrindinį turnyro etapą.

„Visada sekiau LKL, Eurolygą, nes nemažai draugų žaidė Lietuvoje. Kai kuriuose komandose pasigedau drąsių žingsnių, bet LKL yra stipri lyga, kurioje žaidžiamas protingas krepšinis, organizacija tobulėja, viskas yra labai gerai.

Žaisti Europoje yra labai svarbu, nes tu turėsi daugiau varžybų, tau nereikės vien sėdėti treniruočių salėje, o galėsi žaisti, daugiau žaidybinės praktikos, mažiau rutinos, daugiau patirties, tokie dalykai tik į naudą“, – teigė naujasis „Wolves“ pirkinys.

A.Juškevičius taip pat džiaugėsi komandos sprendimu vyriausiuoju treneriu skirti Rimą Kurtinaitį bei užsiminė apie laukiančius iššūkius būnant šio krepšinio specialisto auklėtiniu.

„Geras sprendimas turėti lietuvį trenerį. Treneris yra tituluotas, gerai žinantis Lietuvos krepšinį, turintis daug patirties. Labai gerai vertinu trenerį, geras vardas, vienas iš geriausių Lietuvos trenerių.

Žinau, kad pas trenerį nebus pasivaikščiojimo, žinau jo reiklumą, discipliną, bet tai bus tik į naudą visiems žaidėjams, kurie nori siekti rezultato.

Turėsime daug dirbti, daug sėkmės, sveikatos, jei viskas susidės į vieną – bus galima ir pirmaisiais metais pasiekti geresnių rezultatų“, – teigė gynėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.