EUROLYGA 2023

Arti medalių buvusios 17-mečių rinktinės treneris R. Bardauskas: „Mums prognozavo vienuoliktą vietą“

Vilniaus oro uoste antradienį nusileido pasaulio čempionate Malagoje (Ispanija) ketvirtą vietą iškovojusi Lietuvos septyniolikmečių vaikinų krepšinio rinktinė.

Vaikinų rinktinė buvo ketvirta.<br> LKF nuotr.
Vaikinų rinktinė buvo ketvirta.<br> LKF nuotr.
Vaikinų rinktinė buvo ketvirta.<br> FIBA nuotr.
Vaikinų rinktinė buvo ketvirta.<br> FIBA nuotr.
 Petras Padegimas.<br> FIBA nuotr.
 Petras Padegimas.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 12, 2022, 12:30 PM, atnaujinta Jul 12, 2022, 12:39 PM

Iki pusfinalio be pralaimėjimų žygiavusi Remigijaus Bardausko treniruojama komanda, vėliau nusileido JAV, o kovoje dėl bronzos turėjo pripažinti Prancūzijos bendraamžių pranašumą. Tai yra aukščiausias Lietuvos septyniolikmečių pasiekimas nuo 2016 metų, kuomet Saragosoje (Ispanija) vykusiame čempionate mūsiškiai laimėjo bronzos medalius.

„Prognozės prieš čempionatą buvo daug žemesnės, mums prognozavo vienuoliktą vietą. Tas mus kaip tik labiau motyvavo.

Norėjosi iškovoti medalį, pusfinalis buvo sunkus, o su Prancūzija, manau, pritrūko jėgų ir kapitono, kuris dėl pusfinalyje patirto smegenų sukrėtimo negalėjo žaisti“, – mintimis apie čempionatą Vilniaus oro uoste dalinosi rinktinės vyr. treneris Remigijus Bardauskas.

Paklaustas apie rinktinės raktą į sėkmę, septyniolikmečių strategas išskyrė žaidėjų kovingumą ir komandinę dvasią: „Pradžiugino charakteris, nebuvom favoritai, bet tikėjome vienas kitu, tikėjome komanda.

Apskritai mūsų patekimas į pasaulio čempionatą, mes paskutinį kėlinį, atsilikdami penkiolika taškų, sugebėjome eliminuoti Rusijos komandą. Toks pats charakteris ir šiemet mus vedė į priekį.“

„Atmosfera buvo tikrai labai gera, labai komandiška, – treneriui pritarė vienas komandos lyderių Petras Padegimas. – Iki pusfinalio žaidėme puikiai, bet pusfinalyje gal kažkiek išsigandome tos atsakomybės, kas gali būti, jeigu laimėsime, ir šiek tiek perdegėme. Tačiau ketvirta vieta irgi yra neblogai.“

Vilniaus oro uoste septyniolikmečių rinktinę pasitikęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas dėkojo komandai už puikų pasiekimą.

Iškilmingas U-17 vaikinų rinktinės pagerbimas bus surengtas rugpjūčio 11 d. Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje draugiškų rungtynių Lietuva – Suomija metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.