EUROLYGA 2023

Žalia šviesa Europos krepšinio čempionatui: J. Embiidui suteikta Prancūzijos pilietybė

Prieš Lietuvos krepšinio rinktinę rugsėjį startuosiančiame Europos krepšinio čempionate kovosianti Prancūzijos rinktinė gali sulaukti solidaus pastiprinimo.

J.Embiidas (su kamuoliu).<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Embiidas (su kamuoliu).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2022, 11:30 AM, atnaujinta Jul 20, 2022, 10:57 AM

Naujienų portalas „L'Equipe“ praneša, kad „Philadelphia 76ers“ žvaigždei Joeliui Embiidui buvo suteikta šios šalies pilietybė ir artimiausiu metu jis galėsi prisijungti prie Prancūzijos nacionalinės rinktinės.

Kamerūne gimusi 28-erių krepšinio žvaigždė dar nebuvo sužaidusi oficialių rungtynių už šios šalies nacionalinę komandą, o tai jam suteikia žalią šviesą padėti prancūzams artėjančiose Europos pirmenybėse.

Šiame NBA sezone jis vilkėdamas Filadelfijos klubo marškinėlius vidutiniškai per rungtynes įmesdavo po 30,6 taško ir atkovodavo po 11,4 kamuolio.

Europos krepšinio čempionatas startuos rugsėjo 1-ąją, o be Lietuvos ir Prancūzijos B grupėje taip pat varžysis Bosnijos ir Hercegovinos, Slovėnijos, Vengrijos bei Vokietijos rinktinės.

Per visą Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinės istoriją joje dar nebuvo nė vieno natūralizuoto krepšininko. Vis dėlto nėra aišku, ar J.Embiidas padės Prancūzijai jau artėjančiame Europos čempionate. 

Pasak Prancūzijos žiniasklaidos, tokia tikimybė yra maža. Aukštaūgis su šios šalies krepšinio rinktinės marškinėliais turėtų debiutuoti 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.