EUROLYGA 2023

Lietuvos trijulių krepšinio lygos sostas: ar sulauks iššūkio pasaulio vicečempionai?

Artėjantis savaitgalis Panevėžyje (07.23–24) taps tikru desertu Lietuvos 3x3 krepšinio gerbėjams.

Igno Vaitkaus.<br>FIBA nuotr.
Igno Vaitkaus.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 2:09 PM

Aukštaitijoje šeštadienį ir sekmadienį kunkuliuos Lietuvos 3x3 lygos finalinis etapas, kuriame bus išaiškinti antrojo turo čempionai ELITO ir PRO grupėse.

Tiek ELITO, tiek PRO grupėse varžysis po 12 stipriausių komandų. Pagrindinis PRO grupės finalinio etapo prizas – kelialapis į prestižinį FIBA „World Tour“ serijos turnyrą Lozanoje (Šveicarija). Taip pat prizines vietas užėmusios komandos išsidalins piniginius prizus.

Turnyro Panevėžyje prestižą pagrindžia tai, jog jame dalyvaus du pasaulio vicečempionai – Ignas Vaitkus ir Gintautas Matulis.

Vilniaus „Rivilei“ atstovaujantis pasaulio vicečempionų tandemas kartu su Ignu Razučiu ir Vytautu Šulskiu yra laikomi vienais turnyro favoritų.

Vis dėlto konkurencijos „Rivilei“ netrūks, o pirmiausia akys turėtų krypti į VDU komandą.

Pirmąjį Lietuvos 3x3 lygos turą laimėjęs VDU ir antrajame tęsė pradėtus darbus, o į Panevėžį kauniečiai atvyks puikios nuotaikos – tiesiai po laimėtų Europos universitetų žaidynių.

VDU Justino Ramanusko, Tomo Zdanavičiaus, Armando Urkio ir Ernesto Sederevičiaus atstovaujamas kvartetas Lenkijoje vykusiose žaidynėse iškovojo visas 9 pergales, finale įveikdami kitą Lietuvos universitetą – VU.

Vietinių žiūrovų džiaugsmui finaliniame Lietuvos 3x3 lygos etape kovos varžysis ir du Panevėžio klubai – „BC JP“ ir „BC Jūsų Panevėžys“.

Be išvardintų komandų Panevėžyje dar kausis Birštono „DOLETA“, „Conkreta“, „Desertų namai“, „Gargždų Pramogos-Ramibele“, „Palanga“, „TRUBasketball“, Trakų „GEALAN“ ir „Ukraine-Kelts“.

Savaitgalį Panevėžyje nematysime dviejų Lietuvos 3x3 krepšinio flagmanių – Šakių „Gulbelė“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ Lipike (Kroatija) varžysis FIBA rengiamame „Challenger“ serijos turnyre.

Lietuvos 3x3 lygos finalinį etapą stebėkite tik per naujos kartos televiziją „Go3“, o FIBA „Challenger“ serijos turnyrą iš Lipiko sekite per FIBA3x3 YouTube kanalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.