EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas viltingai pasitinka rinktinės kovas: būtų smagu pasekti jaunimėlio pavyzdžiu

„Palaukite, reikia persijungti iš vasaros režimo“, – šypsodamasis Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklą pasitiko Mindaugas Kuzminskas. Dėl karo Ukrainoje nuo vasario mėnesio profesionaliame klube nerungtyniaujantis 32-ejų puolėjas su optimizmu pasitinka šią rinktinės vasarą.

M.Kuzminskas.<br>T.Bauro nuotr.
M.Kuzminskas.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo pasirengimo stovyklą.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo pasirengimo stovyklą.<br>T.Bauro nuotr.
M.Kuzmisnkas.<br>T.Bauro nuotr.
M.Kuzmisnkas.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo pasirengimo stovyklą.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo pasirengimo stovyklą.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo pasirengimo stovyklą.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė pradėjo pasirengimo stovyklą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 25, 2022, 7:55 PM, atnaujinta Jul 25, 2022, 9:26 PM

Pirmadienį jis kartu su komandos draugais atvyko į Palangą, kurioje startavo nacionalinės komandos pasiruošimo stovykla.

„Ilgokai visi nesimatėme, reikės laiko, kad įeitume į formą, pats taip pat nežaidžiau nuo vasario mėnesio. Puikiai matėme Mariaus Grigonio pavyzdį, kad nėra lengva įsivažiuoti, lūkesčiai geri, o vėliau – matysime“, – samprotavo 205 cm ūgio krepšininkas.

Atjaunėjusiame 16 žaidėjų sąraše M.Kuzminskas šį kartą bus vyriausias Lietuvos rinktinės krepšininkas. Pats puolėjas teigė, kad stebėjosi taip greitai bėgančiu laiku.

„Labai keista, vakar su Mantu Kalniečiu juokiamės, kad kaip greitai tas laikas bėga. Atrodo, visai neseniai važiavau prisibijodamas brolių juokelių, o dabar esu pats vyriausias. Greitai viskas pasikeitė, reikia mėgautis tokiomis akimirkomis, kai esi reikalingas“, – teigė M.Kuzminskas.

Lietuvos krepšinio rinktinė pasirengimo ciklą tęs iki pat rugpjūčio pabaigoje vykstančios atrankos į 2023-ųjų pasaulio krepšinio čempionatą bei rudenį prasidėsiančių Europos krepšinio pirmenybių.

Iki tol Kazio Maksvyčio kariauna sužais net septynerias draugiškas rungtynes

– Kiek pats palaikėte fizinę formą per laikotarpį nuo vasario?

– Visą laiką, esu profesionalus krepšininkas, nėra net kalbos apie didesnes pertraukas be krepšinio.

– Kaip manote, kiek laiko prireiks norint įeiti į normalią formą?

– Nežinau, sunku pasakyti, nes dar nesu turėjęs tokių pertraukų. Kažkas panašaus buvo per koronaviruso pandemiją, bet dabar situacija kiek kitokia, rinktinė, nėra aišku, kiek gausiu žaidybinio laiko ir panašiai.

– Kaip vertinate rinktinės sudėtį?

– Stipri. Visose pozicijose turime neblogų žaidėjų, ketvirta pozicija kaip daugelis akcentuoja, yra truputėlį apnuoginta, bet bendromis jėgomis bandysime tai kompensuoti.

– Ką manote apie rinktinės amžiaus balansą?

– Nėra didelio skirtumo tarp jaunimo ir vyresnių, nes per pirmąsias treniruotes visi būna lyg išdegę akis, nesvarbu, koks amžius bebūtų.

Tai yra rinktinė. Visi iš gerų paskatų nori atiduoti visas jėgas.

– Ketvirtoji pozicija nėra jums itin priimtina, tačiau minėjote, kad dabar ten yra nemažai skylių. Kaip manote, ar jums teks jas kamšyti žaidžiant šioje pozicijoje?

– Ši pozicija nėra man svetima. Žaidžiant Jono Kazlausko rinktinėje kartu su Jonu Mačiuliu puikiai dalindavomės trečią-ketvirtą pozicijas. Tas pats buvo ir Dainiaus Adomaičio vadovaujamoje rinktinėje.

Nėra problemų. Akivaizdu, kad esu naudingesnis trečioje pozicijoje, bet tai yra iš klubinės pusės. Čempionate viskas yra trumpiam.

– Ar su treneriu kalbėjote apie savo rolę?

– Ne. Šią akimirką dar nežino niekas, kas kaip atrodys. Duok Dieve, kad visi būtume sveiki. Daug kas priklausys ir nuo varžovų.

– Kokie lūkesčiai rudeniui?

– Būtų smagu nutraukti sausrą. Jaunimėlis iškovojo medalius (20-mečiai tapo Europos vicečempionais), būtų smagu pasekti jų pavyzdžiu. Turėsime labai sunkią grupę, o atkrintamosiose visko gali būti.

– Stebėjote sekmadienį vykusias 20-mečių finalo rungtynes?

– Žinoma, žiūrėjau visas rungtynes. Mano brolis (Saulius Kuzminskas) yra šios rinktinės asistentas, žiūrėjau ir palaikiau. Tai, ką jie nuveikė – yra įspūdinga.

– Spėjote pasveikinti brolį?

– Jis tik neseniai atsikėlė (juokiasi). Stebint nuotraukas, manau, kad jie ten turėjo neblogą naktį. Spėjom pabendrauti.

– Kol kas esate be klubo. Kiek greitai norėtumėte nutraukti šią tylą?

– Norėčiau kuo greičiau. Kol kas yra kaip yra, būkime „biedni“, bet teisingi, ta situacija, kad vasarį baigėme sezoną, į gerą neišėjo. Manau, kad pirmą kartą atvažiuoju į rinktinę be kontrakto.

– Ar esate gavęs konkrečių Eurolygos klubų pasiūlymų?

– Kol kas, kad būtų pasiūlymas ant stalo, nėra. Šiokių tokių pasiūlymų yra, bet konkretumo nėra.

– Daug vilčių turite žaisti Eurolygoje?

– Tų vietų mažėja, viltis miršta paskutinė.

– Kiek žadate laukti pasiūlymo iš Eurolygos klubų?

– Norisi kuo greičiau, tada būtų ramiau žaisti ir už rinktinę, bet dabar viskas yra nenuspėjama, ypatingai man, nes kai esi vyresnis – ne visada gauni kontraktus avansų.

Lietuvos krepšinio rinktinės išplėstinis kandidatų sąrašas:

Rokas Jokubaitis („Barcelona“, Ispanija), Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Kristupas Žemaitis (Vilniaus „Wolves“), Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija), Arnas Butkevičius (Kauno „Žalgiris“), Tomas Dimša (Trevizo „NutriBullet“, Italija), Ignas Brazdeikis (Kauno „Žalgiris“) Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“, Ispanija), Mindaugas Kuzminskas, Eigirdas Žukauskas (Vilniaus „Wolves“), Gytis Masiulis (Vilniaus „Rytas“), Domantas Sabonis („Sacramento Kings“, NBA), Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“, NBA), Laurynas Birutis (Kauno „Žalgiris“), Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“), Donatas Tarolis( Podgoricos „Budučnost“, Juodkalnija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.