EUROLYGA 2023

NBA klubai neleido dviems serbams atstovauti rinktinei, o N. Jokičius svarsto apie triumfą Europos čempionate

Serbijos vyrų krepšinio rinktinė nesulauks dviejų NBA kovojančių žaidėjų. Eurohoops.net skelbia, kad Aleksejus Pokuševskis ir Nikola Jovičius negavo leidimo iš NBA klubų padėti nacionalinei ekipa. Savo draudimus paskelbė „Oklahoma Thunder“ bei „Miami Heat“ komandos, kurios nori, kad serbai liktų JAV ir ruoštųsi kitam sezonui.

N.Jokičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
N.Jokičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Nikola Jokičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nikola Jokičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2022, 5:33 PM

Atrankoje į 2023 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatą savo padėtį susikomplikavę serbai rugpjūčio „lange“ sulauks itin rimtos paspirties. Prie ekipos prisijungs naudingiausias NBA praėjusio sezono žaidėjas Nikola Jokičius.

Grįžusi į Serbijos rinktinę žvaigždė N.Jokičius sieks su ekipa laimėti šių metų Europos krepšinio čempionatą.

27 metų N.Jokičius, kalbėdamasis spaudos konferencijoje su susirinkusiais žurnalistais, aiškiai pasakė, kad 2023 m. FIBA ​​pasaulio čempionato atrankos rungtynės prieš artėjantį „EuroBasket“ čempionatą bus itin svarbios Serbijai.

„Jaučiuosi puikiai, panašiai kaip kiekvieną kartą, kai susitinku su vaikinais rinktinėje. Su kai kuriais iš jų ką tik susipažinau, – kalbėjo N.Jokičius. – Ruošiamės ir žiūrėsime, kiek toli galėsime nueiti Europos čempionate. Tačiau pirmiausia yra FIBA ​​pasaulio čempionato atrankos varžybos ir tikslas padėti Serbijai patekti į pasaulio čempionatą“.

Patyrusio taktiko Svetislavo Pesičiaus treniruojama komanda FIBA ​​pasaulio čempionato atrankos turnyro I grupėje rugpjūčio 25 ir 28 d. priims Graikijos atstovus ir lankysis Turkijoje.

„Galime kalbėti apie ir apie „EuroBasket“, – pridūrė „Denver Nuggets“ klube žaidžiantis N.Jokičius. – Kiekviena komanda sieks laimėti šį turnyrą. Taigi, turime eiti mačas po mačo, būti atsargiems, kad galiausiai laimėtume varžybas. Mes mylime krepšinį už pergales, o ne pralaimėjimus“.

„Nuggets“ superžvaigždė pastarąjį kartą žaidė Serbijos rinktinėje 2019 metų FIBA ​​pasaulio čempionate Kinijoje. Dar 2016 metais jis padėjo savo šaliai iškovoti papildomą bilietą į olimpines žaidynes per FIBA ​​atrankos turnyrą, o jau Rio de Žaneiro žaidynių finale serbai pralaimėjo JAV ekipai.

Serbijos rinktinės kandidatai: Aleksa Avramovičius, Nemanja Bjelica, Dejanas Davidovacas, Ognjenas Dobričius, Marko Guduričius, Marko Jagodičius-Kuridža, Ognjenas Jaramazas, Nikola Jokičius, Nikola Kaliničius, Balša Koprivica, Vladimiras Lučičius, Vanja Marinkovičius, Vasilije Micičius, Nikola Milutinovas, Nemanja Nedovičius, Filipas Petruševas, Dušanas Rističius, Boriša Simaničius, Alenas Smailagičius, Milošas Teodosičius.

Senojo žemyno pirmenybėse serbai D grupėje susitiks su Nyderlandais, Suomija, Lenkija, Čekija ir Izraeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.