EUROLYGA 2023

​Pilna šeimininkų arena padarė savo – Lietuvos 18-mečiai Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje rungtynių pabaigoje nusileido turkams

Lietuvos 18-mečių krepšinio rinktinei ketvirtadienį nepavyko pratęsti sėkmingo žygio Europos čempionate. Lietuviai 61:64 (17:22, 10:10, 21:13, 13:19) nusileido turnyro šeimininkams turkams.

 FIBA nuotr.
 FIBA nuotr.
 Lietuvos 18-mečiams Europos krepšinio čempionate iššūkį dėl vietos pusfinalyje meta turkai<br> FIBA nuotr.
 Lietuvos 18-mečiams Europos krepšinio čempionate iššūkį dėl vietos pusfinalyje meta turkai<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 8:15 PM, atnaujinta Aug 6, 2022, 12:07 PM

Rungtynes kur kas geriau pradėjo šeimininkai. Lietuvių varžovai nuo pirmųjų spurtavo 10:2 ir užvedė pilną, 5 tūkst. žiūrovų talpinančią „Mustafa Kemal Spor Salonu“ arena.

Visgi, lietuviai varžovams toliau bėgti nebeleido ir pirmąjį kėlinį užbaigė atsilikdami 17:22.

Antrajame kėlinyje dominavo gynyba ir į antrąją rungtynių pusę Lietuvos krepšininkai žengė su tuo pačiu 5 taškų deficitu (27:32).

Turkijos krepšininkai po pertraukos pelnė pirmus 4 taškus, tačiau vėliau sekė sėkminga lietuvių atkarpa ir iš lėto mažinę atsilikimą Karolio Abramavičiaus auklėtiniai likus žaisti minutę iki trečiojo kėlinio pabaigos išsiveržė į priekį 45:43, o kėlinį užbaigė pirmaudami 3 taškais (48:45).

Ketvirtajame kėlinyje viskas sėkmingai klostėsi lietuviams iki kėlinio vidurio. Pirmaujant 54:47, Rokas Jocys užsidirbo nesportinę pražangą ir pabudę turkai per pora minučių rezultatą išlygino (54:54).

Visgi, lietuviai nepalūžo ir toliau žaidė taškas į tašką su šeimininkais. O prasidėjus paskutinei minutei Kajaus Kublicko tritaškis lietuvius išvedė į priekį – 60:59.

Likus žaisti pusė minutės, tas pats K.Kublickas besigindamas prasižengė, o Arda Sivas pataikęs abu baudos metimus išvedė Turkijos komandą į priekį.

Kitoje aikštės pusėje Modesto Babraičio metimas buvo blokuotas, o savo progomis kiek vėliau nepasinaudojo ir Motiejus Krivas su Pauliumi Murausku.

Likus žaisti 8 sekundes prie baudų linijos stojęs Keremas Konanas abi progas realizavo ir padidino Turkijos persvarą iki 3 taškų – 63:60.

Po dviejų sekundžių tokias pat dvi progas turėjo Modestas Babraitis, tačiau tik antrasis jo baudos metimas pasiekė tikslą.

Likus žaisti 5 sekundes A.Sivas vėl stojo prie baudų linijos ir gali užtikrinti pergalė, tačiau turkas taip pat pataikė tik vieną metimą ir suteikė vilties lietuviams. Visgi, pats A.Sivas tą pačią viltį netrukus ir užgesino. Paulius Murauskas tolimu metimu siekė išplėšti pratęsimą, tačiau A.Sivas blokavo lemiamą metimą.

Lietuva: Paulius Murauskas 19, Motiejus Krivas 14.

Turkija: Berke Buyuktuncel 14, Arda Sivas 12, Tan Yidizoglu 11.

Rungtynių įrašas:

Lietuviai iki ketvirtfinalio čempionate žengė be pralaimėjimų, o visos pergalės buvo pasiektos dviženkliu skirtumu. Grupių etape Karolio Abramavičiaus auklėtiniai 83:54 sutriuškino Kroatiją, 75:56 nugalėjo Juodkalniją bei 79:61 įveikė Italiją.

Aštuntfinalyje Lietuvos 18-mečiai 88:57 sutriuškino čekus.

Rungtynėse dėl 5-8 vietų lietuviai susitiks su prancūzais, kurie ketvirtfinalyje 57:58 nusileido Slovėnijos rinktinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.