EUROLYGA 2023

Bloga žinia Lietuvos rinktinei – padėti L. Dončičiui į Slovėnijos rinktinę sugrįžta G. Dragičius

Lietuvos rinktinės varžovė Europos krepšinio čempionate Slovėnija džiaugiasi – 36-erių Goranas Dragičius patvirtino, kad tikrai padės nacionalinei ekipai rudenį vyksiančiame Senojo žemyno čempionate. Slovėnija jau pirmame Europos pirmenybių  grupės mače susikaus su Kazio Maksvyčio suburta lietuvių kariauna. B grupėje be šių dviejų rinktinių bus dar Prancūzija, Vokietija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

G.Dragičius (dešinėje) ir Luka Dončičius<br>FIBA ir Imago/Scanpix nuotr. koliažas.
G.Dragičius (dešinėje) ir Luka Dončičius<br>FIBA ir Imago/Scanpix nuotr. koliažas.
 Goranas Dragičius.<br>G.Šiupario nuotr.
 Goranas Dragičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-08-05 19:00, atnaujinta 2022-08-05 19:10

G.Dragičius buvo buvo vienas iš pagrindinių slovėnų čempionų titulo kalvių 2017 metų Europos čempionate kartu su Luka Dončičiumi. Po pirmenybių jis paskelbė, kad jau nežais rinktinėje ir praleido net Tokijo olimpiadą. Tačiau dabar krepšinio veteranas apsigalvojo ir gins iškovotą titulą.

„Aš sugrįžtu“, – tviteryje parašė G.Dragičius, pridėjęs nuotrauką iš pergalingo 2017-ųjų Europos čempionato.

Tada G.Dragičius tapo turnyro naudingiausiu žaidėju, rinkęs po 22,6 taško. Tai yra vienintelis krepšininko trofėjus suaugusiame sporte.

Gynėjas šį sezoną NBA nežibėjo ir labai sunkiai kabinosi į šios lygos klubus – iš pradžių buvo išmainytas iš „Toronto Raptors“ į „San Antonio Spurs“ , o vėliau ir atleistas.

Jau įsibėgėjus sezonui prisijungęs prie „Brooklyn Nets“ G.Dragičius sužaidė 21 mačą, per kurį aikštėje praleido po 23 minutes, pelnė 7,7 taško, atkovojo 3,4 kamuolio ir atliko po 4 rezultatyvius perdavimus.

Ateinantį sezoną vienas ryškiausių Slovenijos krepšininkų žais „Chicago Bulls“ ekipoje.

Minčių, jog G.Dragičius gali persigalvoti jau buvo tuomet, kai jis sutiko padėti slovėnams 2023 m. pasaulio čempionato atrankos lange. Tuomet jis padėjo komandai nurungti Kroatiją ir Suomiją, o G. Dragičius pelnė atitinkamai 19 ir 20 taškų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.