EUROLYGA 2023

Rusijos sukeltas karas Ukrainoje FIBA organizacijai – ne rodiklis: pasikvietė dirbti rusų krepšinio valdininkę

Atrodo, kad Rusijos sukeltas karas Ukrainoje, tarptautinės bendruomenės pozicija izoliuoti tiek rusų sportininkus, tiek ir patį agresoriaus sportą nuo civilizuoto pasaulio Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) yra nė motais. Kaip aiškėja, FIBA dirbti pas save pasikvietė suspenduotos Rusijos krepšinio federacijos generalinę sekretorę Nataliją Galkiną.

Rusijos krepšinio federacijos vadovas Andrejus Kirilenka.<br>G.Šiupario nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos vadovas Andrejus Kirilenka.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2022, 1:18 PM

Rusijos krepšinyje moteris dirbo apie dešimtmetį.

Apie tai, kad pirmąkart per visą Rusijos krepšinio federacijos istoriją į pagrindinę FIBA būstinę Šveicarijoje buvo pakviesta dirbti rusė, pranešė rusų krepšinio vedlys, praeityje garsus krepšininkas Andrejus Kirilenka.

„Žinoma, naujiena puiki. Net neprisimenu nė vieno mūsų funkcionieriaus ar vadovo, kuris paliktų savo šalį, savo federaciją ir vyktų į tarptautinę organizaciją ne kaip išrinktas asmuo, bet dirbtų ten pagal sutartį.

Tai galima palyginti tik su tuo, lyg Rusijos klube žaidžiantis krepšininkas pereitų į NBA komandą. Sutikite, tai yra labai retas reiškinys. Ypač dabar.

Kvietimas Natalijai Galkinai dirbti FIBA ​​yra labai rimtas rodiklis – ne tik jos darbo įvertinimas kaip Rusijos krepšinio federacijos žmogaus, bet ir asmens, kuris daug ką nuveikė ir tarptautiniu lygmeniu“, – komentavo savo pavaldinės išvykimą į FIBA Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.

2015 metais N.Galkina buvo išrinktas Rusijos gatvės krepšinio asociacijos prezidente. 2020 m. rugpjūčio 20-ąją ji taip pat buvo išrinkta į federacijos vykdomąjį komitetą bei kontrolės ir audito komisiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.