EUROLYGA 2023

Į dar vieną 3x3 krepšinio mūšį kylančią „Kibirkštį“ įkvėps ir U 18 merginų sėkmė

Vilniaus „Kibirkšties“ pagrindu sudaryta Lietuvos moterų rinktinė šį savaitgalį pratęs kovą FIBA „Women's Series“ turnyre – rugpjūčio 19–20 dienomis įvyks turas Kvebeke (Kanada).

Kamilė Nasickaitė.<br>Fiba.com nuotr.
Kamilė Nasickaitė.<br>Fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-18 14:30

Tik šį sezoną prestižiniame FIBA „Women‘s Series“ turnyre su Vilniaus miesto savivaldybės pagalba debiutavusi Lietuva nuo pradžių šoko į elitą ir šiuo metu užtikrintai žygiuoja link finalinio etapo, bendroje įskaitoje užimdama 3-iąją vietą.

Kvebeke (Kanada) „Kibirkštis“ nežada sustoti, kur lietuves įkvėps ir U18 merginų triumfas Europos pirmenybėse.

„Moterų krepšinis Lietuvoje šiuo metu išgyvena pakilimą, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas. – Tiek 3x3, tiek U18 merginų rinktinė skina pergales vieną po kitos. Tokie rezultatai – ne tik rodo aukštą krepšinio lygį, bet ir atneša papildomą finansavimą, kelia kartelę pačioms sportininkėms, skatina sirgalius domėtis moterų krepšiniu. Žiūrint plačiau, sporto šakos augimas ir yra pagrindinis šių komandų laimėjimas.“

Kvebeke (Kanada) Lietuvos rinktinėje matysime pasikeitimų – prie Kamilės Nacickaitės, Monikos Grigalauskytės ir Martynos Petrėnaitės prisijungė Eglė Zabotkaitė, pakeitusi Gabrielę Šulskę.

10 iš 13 rungtynių šį sezoną „Women‘s Series“ turnyre laimėjusi „Kibirkštis“ triumfavo pastarajame etape Prahoje (Čekija), o dabar pateko į A grupę, kur laukia rimti Prancūzijos ir Vokietijos komandų iššūkiai.

„Šiandien komandos rodomi rezultatai „Women's Series“ turnyre yra tik ilgos sėkmės istorijos pradžia. Priminsiu, kad komanda kelia sau tikslą nukeliauti į olimpines žaidynes ir prie to tikslo labai sistemingai artėja. Po pergalės Prahoje, komanda bendrame reitinge rikiuojasi trečia. Kvebekas – dar vienas šansas priartėti prie kelialapio į olimpiadą“, – ryžtingai kalbėjo V. Benkunskas.

Būtent nuo to, kaip sėkmingai Lietuva pasirodys „Women's Series“ turnyre, priklausys, ar 2023-iųjų lapkričio 1-ąją ji atsidurs tarp keturių šalių, kurios pagal reitingą be atrankos keliauja į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pirmąjį susitikimą lietuvės žais penktadienį su Prancūzija 21.20 val., antrasis mūšis su Vokietija – 23.10 val., o trečiasis – iškart po vidurnakčio su „Dusseldorf ZOOS“ komanda. Visas kovas tiesiogiai galėsite stebėti FIBA3x3 YouTube kanale.

Šį sezoną FIBA numatė 11 „Women’s Series“ etapų bei finalinį turnyrą, į kurį pateks 12 stipriausių rinktinių.

„Women's Series“ – klubiniu principu vykstantis turnyras, kuriame komandos kovoja dėl reitingo taškų ir prizinių fondų: 20 000 dolerių kiekviename etape ir 224 000 dolerių finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.