EUROLYGA 2023

Prieš oficialias rinktinės kovas K. Maksvytis sulaukė būrio svečių gimtuosiuose Darbėnuose

Darbėnuose jau vienuoliktą kartą vyko turnyras Kretingos rajono garbės piliečio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. trenerio Kazio Maksvyčio taurei laimėti. Pirmą kartą toks turnyras buvo surengtas dar 2011-aisias, kai darbėniškio treniruojama 19-mečių vaikinų rinktinė Rygoje iškovojo pasaulio čempionų titulą.

 Šventė Darbėnuose.<br> LKF nuotr.
 Šventė Darbėnuose.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 10:48 PM

Tada Darbėnų bendruomenė iškilmingai pasitiko auksinės komandos vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį ir surengė pirmąjį jau tradicija tapusį turnyrą.

Išbandyti jėgas krepšinio aikštelėje šiais metais suvažiavo rekordinis komandų skaičius.

U-15 amžiaus grupėje varžėsi septynios, U-18 – penkios, veteranų grupėje šešios, o suaugusiųjų – net 14 ekipų: iš viso į Darbėnų gimnazijos stadiono krepšinio aikšteles išbėgo 32 komandos iš Kretingos, Palangos, Skuodo, Mosėdžio, Vydmantų ir, žinoma, Darbėnų.

Atidarydamas krepšinio šventę K. Maksvytis žaidėjams lakoniškai palinkėjo: „Tegul nugali stipriausias“.

Darbėnų bendruomenės narė Jūratė Sofija Laučiūtė pabrėžė, kad Kretingos rajono garbės pilietis, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris darbėniškis Kazys Maksvytis yra tobulas pavyzdys žmogaus, mylinčio savo kraštą, savo gimtinę.

Tradiciškai į turnyrą atvyko visas būrys garbių svečių: Lietuvos rinktinės krepšininkai Laurynas Birutis ir Tomas Dimša, legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas bei buvęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, olimpiniai čempionai Rimas Kurtinaitis ir Valdemaras Chomičius.

Šiemet pirmą kartą į krepšinio aikštelę išbėgo ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kartu su studijų laikų bičiuliais varžęsis veteranų grupėje. Pasak M. Balčiūno, į Darbėnus atvykusio ir kurti pirmojo dokumentinio filmo iš būsimo ciklo „Tylieji Lietuvos krepšinio herojai“, Kazio Makvyčio gimtinė turi puikią krepšinio infrastruktūrą ir tiesiog įkūnija LKF siekį – sudaryti sąlygas kiekvienam norinčiam žaisti krepšinį.

Lietuvos rinktinės vadovas Valdemaras Chomičius pasidžiaugė Darbėnuose sukurta tradicija: „Puiku, kad bendruomenė sukūrė tokią krepšinio šventę ir ją puoselėja, labai gražu, kad pats Kazys ją palaiko. Jau tapo tradicija Darbėnuose kasmet susitikti draugams, atvažiuoti žymesniems žmonėms, gražu, kad kartu ir veteranai ir jaunimas – betrūksta sirgalių su būgnais“.

Pirmąkart turnyro rėmėjai skyrė piniginius prizus: kiekvienos amžiaus grupės III vietos laimėtojams skirta 50, II – 75, I – 100 eurų. Prizų įsteigė ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF): nugalėtojams ir prizininkams skirti Lietuvos krepšinio 100-mečio medaliai, rinktinės marškinėliai, kamuoliai su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų parašais, kitos dovanos.

Be dovanų neliko ir pats K. Maksvytis. Jo kraštietis Juozas Stonkus treneriui įteikė 45 numeriu pažymėtus marškinėlius: tokį jubiliejų birželį atšventė garsusis darbėniškis.

Daugiau nei penkias valandas trukusi krepšinio šventė baigėsi nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Jaunimo U-15 grupėje trečią vietą iškovojo Mosėdžio „Demonai“, antrą vietą „Vaiduokliai“ (Kretinga), o nugalėtojais tapo klaipėdiečių komanda „Šiauriniai“– šioje grupėje žaidė ir jauniausias krepšininkas vienuolikmetis Darbėnų gimnazijos mokinys Justas Skripkauskas. U-18 trečioji vieta atiteko ekipai „Rifliai“ (Kretinga), antroji „Legionieriams“, auksu pasipuošė „Mikelandželai“ (Kretinga). Veteranų pogrupyje trečiąja vieta tenkinosi LKKA komanda, antroji atiteko „Palangos lokiams“, o pirmąją vietą jau ketvirtą kartą iškovojo „Salantų granitas“. Šioje amžiaus grupėje žaidė ir vyriausias turnyro dalyvis 64 metų darbėniškis Kazys Vičiulis.

Suaugusiųjų kategorijoje trečiąją vietą užėmė „Riflis“ (Kretinga), antroji vieta atiteko brolių ir pusbrolių komandai „Stonkai“ (Vydmantai), o pirmąją vietą iškovojo darbėniškių komanda „Kiaušiai“. Evaldas Paulauskas, Modestas Galdikas, Petras Piekus ir komandos kapitonas Audrius Agintas neslėpė džiaugsmo ir pasididžiavimo, kad ne tik pavyko ketvirtą kartą laimėti turnyrą, bet ir apginti pernykščio dešimtojo turnyro čempionų titulą bei išsaugoti Darbėnams pereinamąją nugalėtojų taurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.