EUROLYGA 2023

Prieš naująjį LKL sezoną „Neptūnas“ atjaunėjo ir išsirinko naują kapitoną

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai jau antrą savaitę lieja prakaitą treniruotėse – bėgioja krosus Girulių miške, pluša treniruoklių salėje ir jau po truputį šlifuoja derinius krepšinio aikštelėje.

 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
 Klaipėdiečiai pradėjo treniruotes.<br> bcneptunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Paulius Matulevičius

Aug 24, 2022, 9:32 AM

Gerokai atjaunėjusi „Neptūno“ komanda su naujuoju vyr. treneriu Mindaugu Braziu priešakyje išsirinko ir naująjį komandos kapitoną. Juo tapo 34-erių ekipos senbuvis Deividas Gailius.

„Esu pats vyriausias ekipos žaidėjas, tad teko imtis šių pareigų. Treneriai su žaidėjais pasitarė ir man patikėjo kapitono pareigas. Viskas gerai, atsakomybės nesikratau“, – „Vakarų ekspresui“ sakė D. Gailius.

Su pertraukomis šeštą sezoną „Neptūno“ ekipos marškinėlius vilkintis D. Gailius sakė, kad komandoje atmosfera – gera.

„Visi stengiasi, pluša. Dauguma žaidėjų – puikiai pažįstami. Pliusas ir tai, kad ekipoje liko praėjusio sezono treneris. Turime ir jaunimo, ir kelis legionierius, manau, kad jie greitai integruosis į komandą ir viskas bus gerai. Lauksime draugiškų rungtynių, kai jau galėsime išbandyti savo jėgas aikštelėje“, – pabrėžė D. Gailius.

Jis kapitono pareigose pakeitė Martyną Mažeiką. Su šiuo krepšininku „Neptūnas“ sutarties nebepratęsė ir padėkojo už komandoje praleistus metus.

Planuose – 6 draugiškos dvikovos

Praėjusią savaitę „Neptūnas“ paskelbė savo draugiškų rungtynių tvarkaraštį.

Klaipėdiečiai per rugpjūtį ir rugsėjį sužais 6 draugiškas rungtynes, iš kurių 4 – namuose.

Pirmąjį kontrolinį mačą neptūniečiai žais rugpjūčio 26 d. Raseiniuose, „Karpynėje“, su Vilniaus „Rytu“.

Rugsėjo 4 d. namuose su numatomas susitikimas Niurnbergo „Falcons“ (Vokietija) ekipa.

„Neptūnas“ rugsėjo 9–10 dienomis dalyvaus ir po 3 metų pertraukos į uostamiestį sugrįžtančio Vlado Garasto taurės turnyre. „Švyturio“ arenoje pusfinalio mače klaipėdiečiai susitiks su Estijos čempionais – Pernu „Sadam“ krepšininkais.

Dar šiame turnyre kausis Lietuvos krepšinio lygos naujokai „Wolves“ ir Latvijos čempionai VEF.

Naujasis „Neptūno“ vyr. treneris Mindaugas Brazys teigė, kad būtent Vlado Garasto taurės turnyras prieš artėjantį krepšinio sezoną turėtų būti rimtesnis išbandymas tiek jam, tiek žaidėjams.

„Jame jau norėtume pamatyti savo tikrąjį veidą“, – kalbėjo M. Brazys.

Jis pasidžiaugė, kad į Klaipėdą sugrįžo puikiai pažįstamas Mindaugas Girdžiūnas, pavyko išsaugoti vieną iš ekipos kertinių žaidėjų taip pat klaipėdietį Deividą Gailių.

„Turime ir jaunų talentingų klaipėdiečių. Mums klaipėdietiški veidai labai svarbu. Tiek mes, tiek žiūrovai nori pamatyti ir mūsų legionierių lygį. Šiemet legionierius rinkomės ne kažkokias žvaigždes, o tokius, kurie yra su perspektyva į ateitį.

Vyko intensyvūs komandos komplektacijos darbai, buvo daug analizės, kalbų su žaidėjais. Su kiekvienu neptūniečiu aptarėme jų vaidmenį komandoje. Per Vlado Grasto taurės turnyrą jau turėtume matyti šiokį tokį mūsų komandos veidą“, – teigė M. Brazys.

Jis akcentavo ir tai, kad vienas iš svarbių „Neptūno“ artėjančio krepšinio sezono tikslų – klaipėdiečius džiuginti gražiu žaidimu ir kovingumu.

„Norisi vėl pajusti tą puikią „Švyturio“ arenos atmosferą, sirgalių palaikymą ir vienybę. Klaipėda pasižymi nuostabiais sirgaliais“, – teigė M. Brazys. Neptūno treneris tuoj pat pridūrė: „Labai laukiame Vlado Garasto taurės turnyro, kad galėtume vėl susitikti su sirgaliais ir pajausti tą išskirtinę atmosferą. Norime sukurti sirgaliams šventę kiekvienose rungtynėse“.

M. Brazys neslėpė, kad ir jam, ir žaidėjams V. Garasto taurės turnyras bus rimtas iššūkis.

„Žaidžiame namuose, tad būtų puiku patekti į finalą ir jame bandyti kautis dėl trofėjaus. Žaidėjams tai bus savotiškas jėgų išbandymas ir galimybė atsiskleisti, o man iššūkis naujose – vyr. trenerio pareigose. Atsakomybės nebijau, turiu sukaupęs daug įvairios patirties, esu pasiruošęs šiems iššūkiams“, – sakė M. Brazys.

Kiek atsikvėpę po V. Garasto taurės turnyro neptūniečiai namuose sužais draugišką mačą su BK „Liepaja“ krepšininkais.

Rugsėjį planuojamas dar bent vienas draugiškas susitikimas, tačiau kol kas neptūniečiai savo varžovo neįvardija.

Veteranams tarė „sudie“

Neptūniečiai šį sezoną nusprendė šiek tiek atjauninti komandą – atsisveikino su keliais vyresniais žaidėjais: Edgaru Želioniu (32 m.), Juliu Juciku (32 m.) ir jau minėtu Martynu Mažeika (37 m.).

Visgi ekipoje pasiliko kelis patyrusius žaidėjus: Žygimantą Janavičių (33 m.) ir Deividą Gailių (33 m.).

Taip pat pasikvietė patyrusį klaipėdietį Mindaugą Girdžiūną (33 m.). Pastarasis praėjusį sezoną su Vilniaus „Ryto“ ekipa tapo Lietuvos čempionu, bet gimtosios Klaipėdos ilgesys ir noras atstovauti būtent savam miestui M. Girdžiūną vėl sugrąžino į uostamiestį.

Dabartinės „Neptūno“ ekipos žaidėjų amžiaus vidurkis yra 26,1 m.

Pastebima, kad vieni įdomiausių „Neptūno“ naujokų – amerikiečiai įžaidėjas Maliekas White'as ir vidurio puolėjas Austinas Wiley.

24-erių 191 cm ūgio M. White'as praėjusį sezoną praleido Vengrijos lygoje, Kormendo „Egis“ ekipoje, kurioje vietinėje lygoje fiksavo 14,5 taško, 3,2 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Kitas „Neptūno“ naujokas, 23-ejų 211 cm ūgio Austinas Wiley, anksčiau buvo laikomas vienu talentingiausių JAV krepšininkų.

Jis JAV vidurinėje mokykloje rinko po 27,1 taško, 12,7 atkovoto kamuolio ir 2,9 bloko, o už Atlanto jo talento įvertinimas buvo maksimalios penkios žvaigždutės.

„Neptūno“ ekipoje yra ir daugiau naujokų: sunkusis krašto puolėjas iš Latvijos Rinalds Malmanis, taip pat lietuvaičiams puikiai pažįstamas Rokas Gustys.

Ekipoje liko ir perspektyvūs žaidėjai – Nojus Mineikis, Matas Jogėla, Oskaras Pleikys ir Lukas Kreišmontas.

Su „Neptūnu“ galiojančią sutartį turi ir 21-erių metų įžaidėjas Adomas Sidarevičius, tačiau jį iki sezono pabaigos nuspręsta skolinti Jonavos „CBet“ ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.