EUROLYGA 2023

Žudikų instinkto mače su Vengrija pasigedęs M. Kuzminskas prasitarė ir apie savo ateitį: „Kai kuriuos pasiūlymus jau pražiopsojau“ Specialiai lrytas.lt iš Sombathejaus

Antrąjį atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą etapą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo pergalingai – laimėjo šeštąją pergalę. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje po tragiškai sunkaus mačo 88:78 (20:21, 22:17, 27:27, 19:13) susitvarkė su Vengrijos ekipa (3–4) ir dar žingsneliu priartėjo prie patekimo į kitų metų planetos pirmenybes.

 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 9:35 PM, atnaujinta Aug 25, 2022, 8:08 AM

Nors po pertraukos spurtavę lietuviai nutolo dviženkliu atstumu 51:40, šeimininkai atsitiesė ir įsibėgėjus ketvirtajam kėliniui rezultatas tapo lygus – 72:72. Lemiamu momentu lietuvius į priekį timptelėjo Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Marius Grigonis – 85:78. Panaikinti šio atotrūkio vengrams jau nebepavyko ir sunkią pergalę šventė lietuviai.

Į pergalę Sombathėjaus mieste Lietuvos rinktinę vedė po 17 taškų surinkę NBA bokštai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Mindaugas Kuzminskas pelnė 14 taškų, Rokas Jokubaitis – 12, o M. Grigonis – 11.

„Sunkios rungtynės. Eilinės besikartojančios klaidos. Tos smulkmenos – žinojome, kad Adamas Hanga veržiasi kaire ranka, bet vis tiek leidome jam tai daryti, – po mačo šiek tiek nusivylęs kalbėjo M.Kuzminskas. – Jei pradžioje būtume užkirtę jiems galimybę įsibėgėti, viskas būtų kitaip.“

– Esate tik patenkintas rezultatu, o ne pačiomis rungtynėmis?, – buvo paklaustas M.Kuzminskas.

– Manau, mums ir reikėjo tokio mačo. Tokių rungtynių, kurios svetimoje aikštėje, prie gerų sirgalių ir akistatos iki pačios pabaigos. Visai į naudą tokios nelengvos rungtynės.

– Visą mačą pirmavote, bet nepavyko kažkaip įtvirtinti persvaros.

– Treneris per vieną iš pertraukų akcentavo, kad jau turėjome juos „nulaužti“, o vietoj to, kai turėjome dešimt taškų, juos vėl paleidome. Šabloninė frazė, tačiau neturime dar žudikiško instinkto.

– Kas lėmė, kad galiausiai „palaužėtė“ vengrus?

– Mes turime daugiau geresnės kokybės žaidėjų su didesne patirtimi.

– Kaip pats jaučiatės po traumos išsigydimo?

– Viskas gerai, nors sunkios kojos. Bet su kiekviena diena vis geriau.

– Kaip jums atmosfera „Savaria“ arenoje? Gal ir ji išmušė šiek tiek iš vėžių?

– Vyrai be manęs turėjo jau panašų mačą su ispanais. Bet manau, kad tokios rungtynės mums tikrai į naudą. Vieną žaisti namie, o kitą – svečioje arenoje, kur tau į nugarą šneka nesąmones. Iš psichologinės pusės tai tikrai į naudą.

– Pirmą kartą aikštėje kovojo visi trys aukšti žaidėjai – jūs, Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas. Kaip sekėsi prisitaikyti prie jų?

– Aš nežinau, čia šiaip yra trenerių matymas, jų noras matyti vienus ar kitus žaidėjus viename penkete prieš varžovus, kurie turi savo nuostatas. Mūsų priekinė linija yra geresnė, ji stipresnė, tačiau, mano galva, dėl to užsikiša baudos aikštelė. Tačiau tai trenerių matymas ir taktiniai manevrai.

– Žiniasklaidoje pasirodė žinių, kad vedate derybas su Belgrado „Crvena zvezda“. Kokia yra tikroji situacija su jūsų kontraktu?

– Aš manau, kad kai kuriuos savo pasiūlymus pražiopsojau. Gal per gerai norėjau, gal kažkas netenkino. Gal gyvenimo sąlygos – noriu vykti su šeimyna, nenoriu važiuoti bet kur.

Esu nusiteikęs laukti. Didžioji dalis gerų vietų jau užpildytos. Dabar lauksiu, kas bus nepatenkintas, kas norės pasistiprinti. Koncentruojuosi dabar tik į čempionatą. Jei man būtų 25 metai, gal galvočiau kitaip. Tačiau dabar suprantu savo padėtį rinkoje, tai tik laukiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.