EUROLYGA 2023

Tylėti aikštėje nenorintis D. Sabonis įvertino savo žaidimą su J. Valančiūnu ir pirštu dūrė į gynybą Specialiai lrytas.lt iš Sombathėjaus

Domantas Sabonis visiškai neseniai kalbėjo, kad per kontrolines Lietuvos rinktinės rungtynes gal ir būtų sveika pralaimėti – bent krepšininkai pamatytų, ar jie nesipyktų rūbinėje. Tačiau jokiais būdais jis nenorėjo gauti antausių per oficialias nacionalinės ekipos rungtynes. Daugiau kaip mėnesį besitreniravusi ir visas septynias kontrolines akistatas laimėjusi Lietuva pagaliau įžengė į oficialių akistatų zoną – trečiadienio vakarą vengrų Sombathėjuje sunkiai įveikė šeimininkus 87:77.

 Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Valančiūnas ir D.Sabonis.<br>V.Skaraičio nuotr.
J.Valančiūnas ir D.Sabonis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Domantas Sabonis<br>V.Skaraičio nuotr.
Domantas Sabonis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 8:00 AM, atnaujinta Aug 25, 2022, 11:14 AM

Dvikova buvo nervinga ir net nenuspėjama – lietuviai kelis kartus buvo išsiveržę 10–11 taškų skirtumų, tačiau vengrai vis pasivydavo lietuvius ir mačo pabaigoje buvo lygu 72:72. Ir tuomet prasidėjo nervų karas.

Lemiamu momentu paskutinę mačo minutę lietuvius į priekį timptelėjo Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Marius Grigonis , kurie padėjo ekipai pabėgti 85:78. Panaikinti šio atotrūkio vengrams jau nebepavyko ir sunkią pergalę šventė lietuviai.

Į pergalę Sombathėjaus mieste Lietuvos rinktinę vedė po 17 taškų surinkę NBA bokštai – J. Valančiūnas ir Domantas Sabonis.

Jie šįkart žaidė itin daug laiko: NBA ekipos „New Orleans Pelicans“ aukštaūgis kovojo 30 minučių, o „Sacramento Kings“ klubui atstovaujantis D.Sabonis – 28 min. M. Kuzminskas pelnė 14 taškų, Rokas Jokubaitis – 12, o M. Grigonis – 11.

„Labai sunki pergalė. Žinojome, kad ten yra trys mesti galintys gynėjai, kad bus salė pilna sirgalių. Mačo pabaigoje turėjome kaip reikiant susiimti.

Gelbėjo šiuo atveju gynyba. Mūsų ekipos skautai viską mums prieš rungtynes paaiškino, kas bėgs į kairę, kas į dešinę, tačiau kažkaip mes... Įmetė jie pradžioje tris metimus ir tada vengrai įsibėgėjo – labai sunkios varžybos“, – po dvikovos tikino 26-erių D. Sabonis.

Kalbėdamas apie žaidybinį ryšį su J.Valančiūnu, D. Sabonis džiaugėsi galimybe žaisti su juo petys į petį.

„Mums abiem patinka kartu žaisti, – tvirtino D.Sabonis. – Komandai tikrai į naudą, kai kartu mes esame aikštėje arba vienas iš mūsų yra ten“.

– Mačas visus įtampoje laikė iki pat pabaigos. Jums patinka tokios rungtynės?, – buvo paklaustas Lietuvos rinktinės aukštaūgis D. Sabonis.

– Kaip žaidėjui, tai aišku lyg ir gerai. Tokioje triukšmingoje salėje labai faina žaisti, tačiau turėjome anksčiau uždaryti nugalėtojo klausimą.

– Buvo jaudulys žaidžiant pilnoje salėje?

– Ne, gal net labiau užsivedė.

– Ką treneris kalbėjo per rungtynių pertrauką ir ką prašė keisti žaidime?

– Viskas sukosi aplink gynybą. Puolimas buvo geras. Jei puolime padarydavome viską, tai gynyboje bent kamuolius turėjome nusiimti nuo krepšio. Turėjome iš esmės labiau susikoncentruoti.

– Pastaruoju metu vis labiau kalbatės aikštėje su kitais ekipos nariais. Ką jiems sakote?

– Turime kalbėtis gynyboje. Niekas nekalba, todėl pats bandau. Kai kalbėsime gynyboje – visiems bus lengviau.

– Liko vienintelės rungtynės prieš Europos čempionatą – rinktinė šeštadienį pasaulio atrankoje namie grumsis su Juodkalnija. Ką reikia dar patobulinti ekipos žaidime?

– Dar daug yra taisytinių dalykų. Dar dvi-trys treniruotės, dar vienerios varžybos – vis dar rengsimės čempionato kovoms.

– Į rinktinę įsilieja naujasi krepšininkas – Kristupas Žemaitis. Kaip jį vertinate?

– Labai gerai. Jis su manimi buvo nuo jaunimo laikų. Esu labai patenkintas, kad jis čia. Tai gynėjas, kuris daug kalba, visiems padeda ir visus sudėlioja į jiems patogias pozicijas. Jis mums labai naudingas.

– Su Vengrija kovosite dar ir Europos čempionate. Taisysite šios dienos klaidas?

– Žinoma. Mums labai į naudą, kad buvo būtent tokios sunkios varžybos. Privalome susikaupti Europos čempionatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.