EUROLYGA 2023

Vengrų spauda: kovą prieš Lietuvą vadina „nuostabia“, Europos čempionate žada revanšuotis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė trečiadienį laimėjo pasaulio pirmenybių atrankos rungtynes su Vengrijos komanda. Tačiau vengrams šios rungtynės sukėlė daugiau teigiamų emocijų negu lietuviams.

 Vengrų spauda: kovą prieš Lietuvą vadina „nuostabia“, Europos čempionate žada revanšuotis.<br> Lrytas.lt/Ž.Vingelio nuotr.
 Vengrų spauda: kovą prieš Lietuvą vadina „nuostabia“, Europos čempionate žada revanšuotis.<br> Lrytas.lt/Ž.Vingelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 9:53 AM

Vengrijos rinktinės krepšininkai, treneriai ir sporto žurnalistai prieš rungtynes vieningai teigė, kad lietuviai bus aiškūs favoritai. Lietuvos rinktinė išties nugalėjo 88:78, bet pranašumą įrodė tik paskutinėmis minutėmis.

Vengrų žiniasklaida į galutinį rezultatą, regis, visai nekreipė dėmesio – jai užteko to, kad krepšininkai visas 40 minučių lygiai kovojo su viena iš stipriausių pasaulio komandų.

„Iki stebuklo žaidžiant su NBA žvaigždėmis trūko nedaug“, – antraštėje parašė „Origo“ leidinys.

„Vengrijos krepšininkai, kurie parodė nekasdienę kovotojų dvasią, tik ketvirtajame kėlinyje nusileido Lietuvos komandai, sudarytai iš elitinių Europos krepšininkų. Vengrijos rinktinė žaidė virš savo galimybių“, – tvirtino „Origo“.

„Sporto dievai rungtynių pabaigoje buvo ne mūsų pusėje, – rašė „Magyar Hirlap“. – Rungtynės buvo gražios, o mes iki paskutinių minučių kovojome dėl pergalės žaisdami su viena stipriausių pasaulio komandų!“

„Nuostabus Vengrijos pasirodymas, bet pergale džiaugėsi lietuviai“, – dvikovą įvertino „bball1“ krepšinio interneto svetainė. „Mūsų rinktinė žaidė puikiai! – paantraštėje pridėjo „bball1“. – Vengrijos rinktinė rungtyniavo neįtikėtinai, bet neįveikė Lietuvos komandos, kuri laikoma viena stipriausių pasaulyje“.

„Vengrijos komanda lengvai nepasidavė, ir paskutiniajame kėlinyje pirmavo, bet labiau patyrę svečiai pakreipė rezultatą savo naudai“, – pirmajame puslapyje parašė „Nemzeti Sport“ sporto dienraštis, šalia išspausdinęs Roko Jokubaičio gynybą įveikusio vengrų lyderio Adamo Hangos nuotrauką.

„Žinoma, visi tikėjomės, kad Baltijos komanda nepakiš mūsiškių po vandeniu lengvai. Vis dėlto, ką reikėjo galvoti, kai Sombathejaus aikštėje iškilo 213 centimetrų aukščio Jono Valančiūno kalnas?

J.Valančiūnas jau 14-ąją sekundę privertė prasižengti Akosą Kellerį, bet mūsų komanda neleido varžovams lengvai pelnyti nė taško. Šeimininkų komandos pasirodymas buvo pasiaukojamas, mes tą galėjome tvirtinti net tada, kai Lietuvos rinktinė po antrojo kėlinio pirmavo keturių taškų skirtumu.

Ar įmanoma taip priešintis iki rungtynių pabaigos? Šis klausimas nedavė ramybės antroje rungtynių pusėje, ypač kai lietuviai kiekvienoje atakoje ieškojo J.Valančiūno ir Domanto Sabonio. Netgi likus žaisti dvi su puse minutės, mūsų komanda puolė ir galėjo persverti rezultatą. Vis dėlto šįkart Dovydas nenugalėjo Galijoto. Lietuviai šiaip ne taip sugebėjo laimėti rungtynes, bet šis Vengrijos krepšininkų pralaimėjimas nuteikia viltingai.

Bandysime atsiskaityti Kelne per Europos pirmenybes“, – aprašęs rungtynes, „Nemzeti Sport“ pažadėjo, kad Vengrijos rinktinė su lietuviais kovos ir rugsėjo pradžioje, kai komandos per Europos pirmenybes susitiks dar kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.