EUROLYGA 2023

Klaipėdos „Neptūnas“ – ant bankroto ribos? Klubas prašo savivaldybės pagalbos

Klaipėdos „Neptūnas“ kreipėsi į miesto savivaldybę, prašydamas perimti kontrolinį akcijų paketą, praneša „Atvira Klaipėda“ žurnalistas Artūras Šulcas.

Klaipėdos „Neptūnas“ – ant bankroto ribos? Klubas prašo savivaldybės pagalbos<br> G. Šiupario nuotr.
Klaipėdos „Neptūnas“ – ant bankroto ribos? Klubas prašo savivaldybės pagalbos<br> G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-26 16:44

Skelbiama, kad liepos 20 dieną „Neptūnas“ kreipėsi į merą, prašydamas perimti kontrolinį paketą.

„Prašome Jūsų svarstyti dar kartą klausimą dėl Klaipėdos m. savivaldybės dalininko tapimu VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ ir perimti kontrolinį paketą, taip išsaugojant ilgametes tradicijas puoselėjantį klubą bei veikiančią krepšinio piramidę, kuri vienija aukšto sportinio meistriškumo krepšinio komandas ir krepšinio mokyklas Klaipėdoje“, – savo pranešime rašė Klaipėdos „Neptūnas“.

Klubas skelbia, jog tokia situacija susiklostė po to, kai komandą valdantys dalininkai susidūrė su finansiniais sunkumais.

„Neptūno krepšinio klubą“ valdo 8 dalininkai. Beveik visi dalininkai susidūrė su sunkumais savo valdomuose versluose. Dėl karo Ukrainoje yra daug neapibrėžtumų dėl tolimesnės veiklos tęstinumo ir taip negali skirti paramos, taip pat pateikus VšĮ „Neptūno krepšinio klubas“ finansinius rodiklius, dalininkai yra pasiryžę trauktis iš klubo valdymo ir yra siūlymas skelbti bankroto procedūrą viešajai įstaigai. Paskelbus bankrotą, Klaipėda netektų galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio lygoje 1–2 metus“, – skelbiama pranešime.

A.Šulcas teigia, jog Klaipėdos savivaldybės administracija siūlo kaip dovaną priimti tik 1/20 arba 9/20 dalis šios įstaigos dalininkų kapitalo ir neperimti klubo kontrolinio paketo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.