EUROLYGA 2023

Po konflikto su L. Dončičiumi – jaunosios estų žvaigždės pareiškimas: „Jeigu kažką pasakai, mes skolingi neliksime“

Artėjant 2022 metų Europos krepšinio čempionatui sparčiai auga ir sporto temperatūra. Karštą momentą per ketvirtadienio momentą išvydo ir Slovėnijos bei Estijos rinktinių rungtynes 2023 metų pasaulio čempionato atrankoje stebėję aistruoliai.

 L.Dončičius atvirai rodė nepasitenkinimą teisėjų sprendimais, o K.Kriisa turėjo ką apie tai pasakyti.<br> FIBA nuotr.
 L.Dončičius atvirai rodė nepasitenkinimą teisėjų sprendimais, o K.Kriisa turėjo ką apie tai pasakyti.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 12:40 PM

Jau pirmajame kėlinyje NBA vunderkindas ne tik ginčijosi su teisėjais, bet apsikeitė frazėmis ir su Estijos rinktinės žaidėju Kerru Kriisa. Tuo viskas nesibaigė – L.Dončičius ir K.Kriisa frazėmis apsikeisdinėjo kone visą mačą. Vienas momentų užfiksuotas sužaidus daugiau nei 3 minutes, kai taškus pelnęs L.Dončičius pradėjo reikalauti ir pražangos, tačiau pastarasis ir dažniau žvalgėsi į teisėjus.

2018–2020 metais Kauno „Žalgiryje“ žaidęs 21-erių estas po rungtynių spaudos konferencijoje sulaukė klausimo apie tai, kas įvyko.

„Slovėnijos rinktinė yra viena geriausių Europoje. Galbūt geriausia. Luka? Luka yra Luka, – kalbėjo K.Kriisa. – Tai – krepšinis. Nieko ypatingo. Mes esame jauna komanda, nesame favoritai. Bet visgi, mes neleisime niekam mūsų trypti. Kitu atveju būtume likę Estijoje. Jeigu kažkas mums kažką pasako, mes skolingi neliksime. Žinoma, turime elgtis protingai.“

K.Kriisa taip pat metė akmenį į L.Dončičiaus daržą – 25 taškus pelniusią, 11 kamuolių atkovojusią ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikusią Slovėnijos rinktinės žvaigždę pavadino aktoriumi.

„Luka sureagavo. Tai parodo, kad gali greitai jį suerzinti. Bet jis yra geras aktorius. Jis tai irgi įrodė“, – sakė 14 taškų pelnęs K.Kriisa.

Estijos rinktinė 2023 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes pralaimėjo 83:104.

Estijos vyrų krepšinio rinktinė rugsėjo 1-ąją startuosiančiame „Eurobasket 2022“ čempionate žais C grupėje kartu su Graikijos, Italijos, Kroatijos, Ukrainos, Didžiosios Britanijos rinktinėmis.

Slovėnijos vyrų krepšinio rinktinė žais B grupėje kartu su Lietuvos rinktine. Joje dar varžysis Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.

Slovėnijos rinktinė čempionatą pradės būtent dvikova su Lietuvos komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?