EUROLYGA 2023

Po pergalės slovėnai negalėjo atsistebėti mūsų sirgaliais: „Jautėsi, lyg žaistume Lietuvoje“

Ketvirtadienį prasidėjusiame Europos krepšinio čempionate „Lanxess“ arena Kelne nusidažė žaliai. Į rungtynes tarp Lietuvos ir Slovėnijos susirinko net keli tūkstančiai lietuvių, kas paliko įspūdį tiek slovėnų rinktinės lyderiui, tiek treneriui.

G. Šiupario nuotr.
G. Šiupario nuotr.
Lietuva pradeda<br>G. Šiupario nuotr.
Lietuva pradeda<br>G. Šiupario nuotr.
Lietuva<br>G. Šiupario nuotr.
Lietuva<br>G. Šiupario nuotr.
Lietuva pradeda<br>G. Šiupario nuotr.
Lietuva pradeda<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 1, 2022, 11:16 PM, atnaujinta Sep 2, 2022, 7:35 AM

Slovėnai šventė pergalę rezultatu 92:85 ir sėkmingai pradėjo čempionų titulo gynybą, o vienas pergalės kalvių buvo Goranas Dragičius. 36-erių metų veteranas per 23 minutes surinko 19 taškų (5/10 dvit., 3/ 4 trit., 0/2 baud.), 3 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir 17 naudingumo balų.

Po rungtynių 2017 metų Europos čempionato naudingiausias žaidėjas sulygino Lietuvos ir Slovėnijos šalis, tačiau tuo pačiu negalėjo atsižavėti lietuvių sukurtu palaikymu. „Neįtikėtina atmosfera. Norėčiau, kad būtų daugiau Slovėnijos sirgalių, bet matyti tiek fanų iš Lietuvos... Tai yra krepšinio šalis, panašiai kaip ir mes. Jei neklystų, jie turi 3 milijonus gyventojų ir jie visados kovoja dėl medalių. Galite matyti kaip fanai juos palaiko. Arena buvo pilna. Ir nepaisant to, ką fanai palaiko, yra smagu žaisti tokioje atmosferoje“, – pagyrų lietuviams negailėjo G.Dragičius.

Tuo tarpu slovėnų komandos treneris Aleksanderis Sekuličius teigė, kad toks gausus lietuvių palaikymas galėjo padaryti ir meškos paslaugą.

„Taip, arenoje buvo daug lietuvių, jautėsi, lyg žaistume Lietuvoje, kas manau mums suteikė papildomų jėgų“, – varžovų palaikymą įvertino A.Sekuličius.

Paklaustas kuo skyrėsi šios ir 2021 metų olimpinės atrankos rungtynės su Lietuva, kurias slovėnai taip pat laimėjo, slovėnų treneris iškart atkreipė dėmesį į pasikeitusį trenerį bei gynybines schemas.

„Dabar buvo kitas treneris, kiek kiti žaidėjai, turėjo kitas idėjas kaip gintis prieš Luką Dončičių, daug keitėsi ginamaisiais, tačiau Luka visados ras išeitį. Mūsų laimei šiandien pataikėme gerai, visi žaidėjai pasirodė šauniai rungtynėse, kad padėtų L.Dončičiui. O kaip jau sakiau anksčiau, manau, kad lietuviai yra vieni favoritų keliauti iki galo“, – rungtynes įvertino treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.