EUROLYGA 2023

Būsimų varžovų stovykloje – skardus juokas ir šypsenos: V. Collet sužavėjo Lietuvos rinktinės naujokas Specialiai lrytas.lt, Kelnas

Prancūzijos krepšinio rinktinė linksmai ruošiasi kovai su lietuviais. Vincent'o Collet auklėtiniai penktadienį Kelno (Vokietija) „Lanxess“ arenoje surengė paskutinę treniruotę prieš antrąsias Europos čempionato B grupes rungtynes.

Daugiau nuotraukų (35)

Specialiai lrytas.lt, Kelnas

2022-09-02 20:32, atnaujinta 2022-09-03 00:00

Prancūzai – tose pačiose rogėse kaip ir lietuviai. Abi rinktinės pralaimėjo pirmąsias čempionato kovas. Prancūzijos krepšininkai turnyro starte neturėjo didelių šansų prieš šeimininkus vokiečius (63:76), o mūsiškiai krito prieš slovėnus (85:92).

Nepaisant to, vakarinėje treniruotėje būsimi lietuvių varžovai tryško gera nuotaika, skardžiai juokavo, svaidė metimus nuo vidurio linijos ir neatrodė, kad išgyvena dėl pralaimėjimo vokiečiams. Tačiau juokai ir šypsenos netrukus dings iš veidų, tą akcentavo ir 59-erių V.Collet.

„Lietuva gerai žaidė prieš slovėnus. Manau, kad jie nusiminę, nes galėjo laimėti, kai turėjo persvarą rungtynių pabaigoje. Vis dėlto lemiamu metu gerai nesužaidė. Visgi lietuviai buvo arti pergalės prieš slovėnus, jie turi kelis naujus krepšininkus, vienas jų – 9-asis numeris.

Pamiršau jo pavardę. Ignas Brazdeikis? Manau, kad jis yra stiprus fiziškai, po krepšiu yra ir Jonas Valančiūnas su Domantu Saboniu, taip pat Lukas Lekavičius sužaidė gerai, jie yra geros sportinės formos. Turėsime žaisti labai gerai, kad pasiektume pergalę“, – lietuvius gyrė prancūzas.

Treneris taip pat aiškino, kas lėmė jo vadovaujamos komandos pralaimėjimą vokiečiams.

„Mes žaidėme labai blogai puolime. Nesidalinome kamuolio, neišnaudojome aikštės ploto, tai įvėlė mus į daug prastų situacijų žaidime vienas prieš vieną. Turime tam talento, bet taip pat turime būti geros sportinės formos“, – kalbėjo V.Collet.

Lietuviai šeštadienį po krepšiu sutiks puikiai visiems pažįstamą Rudy Gobert'ą. Pastarojo 2019-ųjų pasaulio čempionate pažeistos taisyklės, kai buvo paliestas lankas, iš dalies lėmė, kad lietuviai čempionato antrajame etape krito prieš prancūzus ir nebetęsė kovos atkrintamosiose. 

„Nemanau, kad rytojaus kovą galima bus vadinti revanšu dėl 2019-ųjų. Susitiks dvi geros komandos, kurios visada žaidžia dėl medalių. Ir mes, ir jie turi tas pačias ambicijas. Visuose čempionatuose kažkada sutinkame lietuvius, paskutinį kartą prieš lietuvius nežaidėme pernai, nes jie nepateko į Tokijo olimpiadą“, – teigė R.Gobert'as. 

Lietuvių ir prancūzų rungtynės šeštadienį Kelne prasidės 18 val. 45 min. Mačo eigą sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.