EUROLYGA 2023

Po vokiečių antausio Prancūzijos rinktinės treneris V. Collet pažadėjo – prieš Lietuvą žais kitaip

Įspūdingą pergalę Europos krepšinio čempionato starte iškovojo viena iš šeimininkių Vokietijos rinktinė, kuri nėra vadinama turnyro favorite. Kelne vokiečiai, palaikomi daugiau kaip 10 tūkst. sirgalių, sugebėjo palaužti olimpinę vicečempionę Prancūziją 76:63 (17:13, 21:18, 19:12, 19:20). Tai buvo viena iš didesnių staigmenų, nes prancūzai yra laikomi vieni iš tų, kurie gali laimėti pirmenybes.

Prancūzijos rinktinės treneris V.Collet<br>G.Šiupario nuotr.
Prancūzijos rinktinės treneris V.Collet<br>G.Šiupario nuotr.
E.Fournier<br>G.Šiupario nuotr.
E.Fournier<br>G.Šiupario nuotr.
Prancūzijos rinktinės treneris V.Collet<br>G.Šiupario nuotr.
Prancūzijos rinktinės treneris V.Collet<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-09-02 08:31, atnaujinta 2022-09-02 09:34

B grupėje kartu su jais taip pat varžosi lietuviai, slovėnai, vengrai ir bosniai. Po pralaimėto mačo ilgamemtis Prancūzijos ekipos strategas Vincentas Collet kalbėjo, kad komanda sužaidė taip pat nevykusiai, kaip ir per pasaulio čempionato atranką su bosniais bei pažadėjo mačui su Lietuva ištaisyti klaidas.

Lietuviai pralaimėjo ketvirtadienį Slovėnijai 85:72, o šeštadienį jie kovos būtent su Prancūzija.

„Nesugebėjome prisitaikyti prie agresyvaus gynybinio spaudimo lygio ir, apskritai, mums buvo sunku laikytis numatyto plano, lėtinti varžovų žaidimą.

Šis mačas buvo panašus į akistatą su Bosnija ir Hercegovina, kur pralaimėjome 90:96, bet šįkart sulaukėme kur kas galingesnės agresijos priekinėje linijoje.

Mūsų puolimui trūksta tęstinumo, situacijų skaitymo ir kamuolio perdavimo kokybės. To labiausiai trūko: darėme viską, kad sukurtume galimybes atviriems metimams, o tie brokuoti perdavimai atimdavo iš mūsų šį pranašumą.

Turime tai sutvarkyti. Šios pirmosios čempionato rungtynės mums sukėlė nemažai sunkumų. Esu iš esmės nustebęs: maniau, kad mums seksis geriau, bet žinojau, kad turime dar kai ką savo žaidime patobulinti.

Turėsime tai padaryti kuo greičiau: grupė yra labai pajėgi, čia negalima ilgai stengtis įsisiūbuoti, tad šeštadienį su Lietuva bandysime sužaisti geriau“, – aiškino Vincentas Collet.

Tuo tarpu blankiai žaidęs ir vos 7 taškus vokiečiams įmetęs Prancūzijos rinktinės kapitonas NBA „New York Knicks“ ekipos narys Evanas Fournier bandė teisinti pralaimėjimą: „Mūsų žaidimo pradžia buvo tikrai nebloga, bet trečiajame kėlinyje turėjome didelę duobę. Mums labai trūko ritmo, kurį turėjau padiktuoti aš.

Turėtume dabar pasižiūrėti, ką padarėme blogai, o kas pas mus progresuoja. Didžiausia mūsų problema buvo netikėti varžovų metimai ir atakos po perimtų kamuolių. Tačiau aš manau, jog apskritai mūsų gynyba atsilaikė.

Turime rasti sau priimtinaspozicijas aikštėje, rasti vieni kitus, susižaisti ir viską daryti šiek tiek geriau. Tuomet bus ir rezultatas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.