EUROLYGA 2023

Po penkerių metų su trenksmu į Europos krepšinio čempionatą sugrįžęs G. Dragičius atskleidė, kodėl trokšta medalius laimėti būtent šiemet

Slovėnijos krepšinio legenda Goranas Dragičius ketvirtadienį sugrįžo į Europos krepšinio čempionatą su puikiu pasirodymu ir pergale prieš Lietuvos vyrų rinktinę. 36-erių veteranas per 23 minutes surinko 19 taškų (5/10 dvit., 3/4 trit., 0/2 baud.), 3 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir 17 naudingumo balų. Slovėnija šventė pergalę 92:85. Po jos G.Dragičius įvardijo priežatį, kodėl sugrįžo ir būtent šiemet taip trokšta iškovoti medalius.

Goranas Dragičius.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Goranas Dragičius.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-02 11:40, atnaujinta 2022-09-02 12:08

Praėjus penkeriems metams po to, kai jis surengė vieną ryškiausių individualių pasirodymų „EuroBasket“ istorijoje ir atvedė Slovėniją prie pirmojo visų laikų šalies aukso medalio bei pelnė naudingiausio žaidėjo titulą, G.Dragičius grįžo į turnyrą jam būdingu stiliumi – su pergale.

Krepšininkas padėjo Slovėnijai įveikti Lietuvą pirmąją B grupės dieną Kelne (Vokietija), įtemptoje kovoje, įrodžiusioje abiejų rinktinių pajėgumą bei patvirtinusioje jų, kaip vienų iš turnyro favoričių, reputaciją.

Portalas eurohoops.net pavadino rungtynes krepšinio spektakliu, kuris panašėjo į lemiamą kovą dėl medalių. Po triumfo pirmosiose grupės rungtynėse „drakonu“ pramintas G.Dragičius „EuroBasket“ turnyre užsitikrino 10-ąją pegalę iš eilės, nes 2017 m. čempionate Slovėnija nepralaimėjo nė vienų rungtynių.

„Laimingas, – paklaustas, kaip jaučiasi sugrįžęs į Europos krepšinio čempionatą, sakė pakiliai nusiteikęs G.Dragičius. – Esu senas, man 36-eri. Mano kojos šiek tiek... jos nėra tokios kaip prieš penkerius metus... tikrai, ne tokios.“

Nepaisant to, ką G.Dragičius sako ar galvoja apie savo amžių, žaisdamas prieš Lietuvą jis pademonstravo, kad yra ne mažiau pajėgus nei 2017 m. čempionate ir parodė, koks svarbus jo vaidmuo Slovėnijos rinktinei siekiant apginti Europos čempionų titulą.

Be to, G.Dragičiui labai daug reikštų pakartoti tokią sėkmę dėl dar vienos ypatingos priežasties.

2017 m. G.Dragičius turėjo daugybę puikių komandos draugų, su kuriais galėjo švęsti iškovotą auksą, tačiau jis norėtų šia patirtimi pasidalinti su dar vienu žmogumi – savo broliu Zoranu. Šis Slovėnijos rinktinės pagrindinės sudėties žaidėjas dėl traumos auksiniame tų metų čempionate nedalyvavo.

„2017-siais, kai laimėjome auksą, mano brolis buvo susižeidęs ir negalėjo mums padėti, – kalbėjo G.Dragičius. – Šis Europos krepšinio čempionatas yra vienas sunkiausių, bet mes čia atvykome su dideliais lūkesčiais ir tikrai norėčiau laimėti medalį su savo broliu.“

Jo brolis Z.Dragičius, Luka Dončičius, Mike'as Tobey, Klemenas Prepeličius ir kiti Slovėnijos žaidėjai sudaro grupę, kurią G.Dragičius laiko „tikrai ypatinga“ ir tai yra viena priežasčių, kodėl jis mėgaujasi šia nauja patirtimi su šalies rinktine.

„Man patinka žaisti rinktinėje, ypač dėl komandos draugų, – džiaugėsi G.Dragičius. – Tai tikrai unikali grupė ir man yra labai smagu. Tikrai smagu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.