EUROLYGA 2023

Po nesėkmingo čempionato starto Prancūzijos krepšinio žvaigždė perspėjo: rungtynėse su Lietuva pamatysite tikrąjį R. Gobertą

Po netikėto pralaimėjimo pirmosiose savo (B) grupės rungtynėse 2022 m. Europos vyrų krepšinio čempionate Prancūzijos rinktinės vidurio puolėjas Rudy Gobertas prisiėmė atsakomybę už nepakankamai kokybišką žaidimą, tačiau yra įsitikinęs, kad Prancūzija ištaisys savo klaidas ir kitose rungtynėse, kurias žais prieš Lietuvą, bus daug stipresnė.

Rudy Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
Rudy Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
Rudy Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
Rudy Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 3, 2022, 10:22 AM

Europos krepšinio čempionato starte Prancūzijos krepšininkai nusileido įspūdingą žaidimą pademonstravusiai vienai iš šeimininkių – Vokietijos rinktinei, kuri nėra laikoma turnyro favorite. Kelne vokiečiai, palaikomi daugiau kaip 10 tūkst. sirgalių, palaužė olimpinę vicečempionę Prancūziją rezultatu 76:63.

Prancūzija į turnyrą pateko kaip viena iš favoričių kovoti dėl aukso medalių, tačiau šalies rinktinės žaidimas pirmosiose čempionato rungtynėse toli gražu neatrodė tobulai.

Beveik pilnutėlės arenos sirgalių palaikoma Vokietijos rinktinė demonstravo kovingą gynybą bei aktyvų puolimą, kuriuo dusino prancūzus.

Net stipriausi Prancūzijos rinktinės vyriausiojo trenerio Vincento Collet auklėtiniai, laikomi vienais didžiausių puolimo talentų, kuriuos galima rasti Europos krepšinio čempionate, atrodė visiškai nepajėgūs pralaužti vokiečių gynybos.

„Niekas nesakė, kad bus lengva, – kalbėjo Prancūzijos rinktinės žvaigždė Rudy Gobertas. – Su šia komanda susikovėme jų namuose. Šiandien nežaidėme gerai. Padarėme per daug apmaudžių klaidų. Ir jie buvo labai fiziški. Turime rasti būdų, kaip žaisti savo žaidimą, kai kita komanda yra fiziška ir žaidimas vyksta ne mūsų stiliumi.“

R.Gobertas rungtynes baigė su dvigubu dubliu – 11 taškų ir 12 atkovotų kamuolių, tačiau sunkiai kovojo su dviguba gynyba ir kitais spąstais, kuriuos jam buvo paruošusi vokiečių gynyba. Jis prisiėmė atsakomybę už padarytas klaidas ir tikino, kad kitose rungtynėse (su Lietuva) pasirodys tikrasis R.Gobertas.

„Nežaidžiau gerai, – sakė jis. – Žinau, kad būsiu geresnis. Nepataikiau daug laisvų metimų. Nepadariau daug dalykų, kuriuos, manau, galiu atlikti. Jei pakelsiu savo lygį ir mes rūpinsimės kamuoliu, tai bus visai kitos rungtynės.“

Prancūzijos rinktinėje be R.Goberto dviženklį taškų skaičių surinko tik Guerschonas Yabusele (18 taškų). Tuo tarpu Evanas Fournier pelnė 7 taškus (2/10 metimų), o Elie Okobo – vienas ryškiausių praėjusio sezono Eurolygos žaidėjų – per rungtynes nepataikė nė vieno iš keturių mestų metimų.

Prancūzija pirmosiose čempionato rungtynėse metė tik 38 proc. taiklumu (20/52 metimų). Tai problema, kurią šalies rinktinė privalės išspręsti žengiant tolyn. B grupės komandos penktadienį turi laisvą dieną, todėl šiandien Prancūzija ruošis kitoms rungtynėms su Lietuvos rinktine, kuri po pralaimėjimo Slovėnijai (85:92) taip pat sieks pirmosios pergalės. Rungtynės vyks šeštadienį 18:45 val.

Prancūzų vidurio puolėjas R.Gobertas tikisi, kad iš pralaimėjimo Vokietijai pavyko pasimokyti ir tai galiausiai bus naudinga jo komandai.

„Tai mums bus naudinga, – sakė jis. – Pasirūpinsime keliomis techninėmis detalėmis. Geriau rūpinsimės kamuoliu. Žaisime fiziškai. Mums tai yra procesas. Žiūrėsime filmą. Žinome, kad kasdien būsime geresni.“

Parengta pagal „eurohoops.net“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją