EUROLYGA 2023

Dėl užpulto krepšininko Turkija grasina paliksianti „Eurobasket 2022“

Rungtynių metu į konfliktą su Gruzijos rinktine įsivėlęs Furkanas Korkmazas šalia rūbinės buvo užpultas trijų varžovų krepšininkų ir policijos.

 F. Korkmazas.<br> FIBA nuotr.
 F. Korkmazas.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 12:03 AM, atnaujinta Sep 5, 2022, 12:12 AM

Gruzijoje vykstančiose Europos krepšinio čempionato A grupės kovose dramos netrūksta. Rungtynėse tarp šeimininkų ir turkų buvo visko – susitumdymai, išvarymai, 2 pratęsimai bei skandalai dėl teisėjų, o galiausiai pergalę 88:83 šventė gruzinai.

Ketvirtajame kėlinyje gruzinams pirmaujant 62:59 Duda Sanadze kietai prasižengė prieš turką Furkaną Korkmazą, o vėliau praeidamas pro nukentėjusį mestelėjo repliką.

F.Korkmazas iškart sureagavo į varžovo žodžius ir nedelsdamas priėjo prie gruzino bei susirėmė galva į galvą. Aikštėje kilo susistumdymas, o abu žaidėjai buvo išvaryti iš rungtynių.

Tuo šis konfliktas nesibaigė. „beIN“ žurnalistas Ismailas Senolas skelbia, kad F.Korkmazas šalia rūbinės buvo užpultas trijų Gruzijos žaidėjų bei vietinės policijos.

Pranešama, kad krepšininką puolė konfliktą aikštėje inicijavęs D.Sanadze, o jam padėjo Tornikė Šengelija ir Goga Bitadze.

Turkijos krepšinio federacijos viceprezidentas Omeras Onan paskelbė, kad jei nebus gauti vaizdo kamerų įrašai – Turkija pasitrauks iš čempionato.

„Jei negausime vaizdo kamerų įrašų, paliksime turnyrą“, – oficialiame pranešime skelbė O.Onanas.

Tiesa, tai nebuvo vienintelis dalykas supykdęs turkus. To pačio konflikto metu magiškai dingo 22 sekundės, dėl kurių turkai pateikė FIBA protestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.