EUROLYGA 2023

Kelyje į „Eurobasket 2022“ aštuntfinalį – A. Bagatskio treniruojamų ukrainiečių staigmena, G. Antetokounmpo laisvadienis ir trys vėjais paleisti estų šansai

Europos vyrų krepšinio pirmenybėse pirmadienį trečiąsias pergales iškovojo Serbijos, Graikijos ir Ukrainos rinktinės.

 Ukrainos rinktinė iškovojo trečiąją pergalę.<br> FIBA nuotr.
 Ukrainos rinktinė iškovojo trečiąją pergalę.<br> FIBA nuotr.
 Ukrainos rinktinė iškovojo trečiąją pergalę.<br> FIBA nuotr.
 Ukrainos rinktinė iškovojo trečiąją pergalę.<br> FIBA nuotr.
 Ukrainos rinktinė iškovojo trečiąją pergalę.<br> FIBA nuotr.
 Ukrainos rinktinė iškovojo trečiąją pergalę.<br> FIBA nuotr.
Čekija įveikė Nyderlandus.<br>FIBA nuotr.
Čekija įveikė Nyderlandus.<br>FIBA nuotr.
 Giannis Antetokounmpo nežaidė.<br>FIBA nuotr.
 Giannis Antetokounmpo nežaidė.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 8:27 AM, atnaujinta Sep 6, 2022, 3:17 PM

Šios komandos užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas.

Padėtis

C grupėje pirmadienį trečiąsias pergales iškovojo ir kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino Graikijos ir Ukrainos krepšininkai.

Dėl likusių dviejų kelialapių kovoja kitos keturios komandos. Po trijų turų Kroatija turi dvi pergales, Italija – vieną, Estija ir Didžioji Britanija – nė vienos.

Bilietą į Berlyną iš Prahos pirmieji užsisakė Serbijos krepšininkai. Jie iškovojo trečiąją pergalę ir tapo vienvaldžiais D grupės lyderiais.

Dėl kitų trijų kelialapių kovoja penkios komandos. Po dvi pergales turi Lenkija ir Izraelis, po vieną – Čekija ir Suomija, nė vienos – Nyderlandai.

Sekmadienį kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino trys B grupės komandos: Vokietija, Slovėnija ir Prancūzija.

Antradienį ketvirtojo turo rungtynės vyks visose keturiose grupėse.

Poilsis

Graikijos rinktinės treneris Dimitris Itoudis nusprendė, kad jo auklėtiniai privalo nugalėti Didžiosios Britanijos komanda neeikvodami visų jėgų. Pirmadienį sportinės aprangos visai nesivilko ryškiausia graikų žvaigždė Giannis Antetokounmpo.

Ant suolo liko ir Kostas Antetokounmpo, kuris dar neatsigavo po treniruočių stovykloje patirtos traumos ir Europos pirmenybėse nežaidė nė vienerių rungtynių.

Žaisdami be lyderio graikai pranašumą įrodė neiškart. Jie tolti pradėjo tik trečiajame kėlinyje, bet nugalėjo britus nemažu skirtumu 93:77.

Traumos

Ant Čekijos rinktinės suolo pirmadienį be sportinės aprangos sėdėjo taip pat treniruočių stovykloje susižeidęs Tomašas Satoransky. Jis bandė žaisti per pirmąsias Europos pirmenybių rungtynes, bet po to praleido du mačus iš eilės.

Per rungtynes su Nyderlandų rinktine tik 6 minutes žaidė kitas čekų gynėjas Vitas Krejči, kuris taip pat neatsigauna po treniruočių stovykloje gautos traumos.

D grupės šeimininkams be dviejų puolimo organizatorių buvo nelengva, bet jie iškovojo pirmąją pergalę 88:80.

Ne visos sudėties į areną atvyko Serbijos rinktinė. Dėl infekcijos viešbutyje liko Vanja Marinkovičius. Vis dar nežaidžia Nikola Milutinovas, bet serbų varžovai pirmadienį buvo per silpni, kad praradimai verstų nerimauti trenerį Svetislavą Pešičių.

Serbijos krepšininkai sutriuškino Suomijos komandą 100:70.

Tritaškis

Estijos rinktinei trūko vieno tritaškio, kad priverstų kroatus žaisti pratęsimą ar net išplėštų pergalę. Estai paskutinėmis sekundėmis turėjo net tris galimybes, o dvi iš jų buvo labai realios.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 10 sek., estams atsiliekant 67:70, Janari Joesaaras metė iš trijų taškų zonos. Ant esto tuo metu užvirto Dario Šaričius, kuriam teisėjai skyrė pražangą. Nepaisant pražangos, metimas vos nepasiekė tikslo – kamuolys apmaudžiai išsisuko iš lanko.

J.Joesaaras stojo mesti trijų baudų, bet antroji galimybė išlyginti rezultatą išslydo estui nepataikius pirmojo baudos metimo. Po to prasidėjo sąmoningų pražangų virtinė, žaidėjai keliskart žygiavo nuo vieno krepšio prie kito, kol likus žaisti 4 sek. D.Šaričius nepataikė antrojo baudos metimo ir suteikė varžovams dar vieną nedidelę galimybę.

Vis dėlto laiko liko per mažai. Kristianas Kullamae spėjo atsivaryti kamuolį iki aikštės vidurio, bet jo labai tolimas metimas nebuvo taiklus.

Kroatijos rinktinė nugalėjo 73:70.

Sirgaliai

Per Europos pirmenybes kaip namie jaučiasi ne tik keturios iš tikrųjų namie žaidžiančios komandos. Tribūnose puikią atmosferą sukuria ir iš kitų šalių atvykę sirgaliai.

Kelno areną žaliai nudažė lietuviai. Tačiau didelį sirgalių užnugarį taip pat turi ir estai bei suomiai.

Dviejų tūkstančių estų aistruolių balsai Milano arenoje net per rungtynes su Italijos rinktine užgožė vietos žiūrovus. O į Prahą atvyko net penki tūkstančiai, gal ir daugiau, suomių.

Dienos penketas

A.J.Slaughteris (Lenkija). Natūralizuotas amerikietis kontroliavo rungtynes. Lenkai beveik visą laiką pirmavo, bet jei tik izraeliečiai pradėdavo artėti, A.J.Slaughteris varžovus atvėsindavo taikliu tolimu metimu. Jo prasiveržimai, pasibaigdavę metimais iš po krepšio arba tiksliais perdavimais, taip pat prisidėjo prie įtikinamos pergalės. A.J.Slaughteris žaidė 32 min., pelnė 24 taškus (3/6 dvitaškių, 6/11 tritaškių) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Kostas Sloukas (Graikija). Atrodo, tarsi metant graikų gynėjui kažkas paslapčia praplėsdavo krepšį – net septyni iš eilės K.Slouko metimai buvo taiklūs. Rungtynių pabaigoje taikiklis truputį išsiderino, bet 22 min. žaidęs K.Sloukas pelnė 21 tašką (3/4 dvitaškių, 5/6 tritaškių) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Isufas Sanonas (Ukraina). Ukrainiečių vijurko prasiveržimus italai dar ilgai sapnuos baisiausiuose košmaruose. I.Sanonui nedarė jokio įspūdžio net tai, kad užtverti jam kelią į baudos aikštelę bandydavo du ar trys varžovai. Didesnis pasipriešinimas buvusiam „Šiaulių“ gynėjui netgi kėlė didesnį pasitenkinimą rezultatyviai pabaigus ataką. I.Sanonas žaidė tik 15 min., bet per jas pelnė 17 taškų (5/6 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 4/5 baudų).

Sviatoslavas Mychailiukas (Ukraina). S.Mychailiukas – stabiliausias ukrainiečių žaidėjas, kuriuo galima visada pasitikėti. Netapo išimtimi ir trečiojo turo rungtynės. „Toronto Raptors“ gynėjas taip pat sugadino nemažai nervų italams ir buvo rezultatyviausias pirmadienio žaidėjas. Jis per 31 min. pelnė 25 taškus (6/12 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 4/6 baudų).

Janas Vesely (Čekija). Čekų vidurio puolėjui pavyko perjungti režimą. Jei prieš dvi dienas jis į serbų krepšį neįmetė nė taško, tai pirmadienį olandų priekinę liniją traiškė pasimėgaudamas. J.Vesely žaidė 32 min., pelnė 24 taškus (9/10 dvitaškių, 6/6 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Dienos treneris

Ainaras Bagatskis (Ukraina). Ukrainiečių vairininkas savo komandoje kiekvieną dieną randa vis kitą krepšininką, kuris varžovams tampa didžiausiu galvos skausmu. A.Bagatskis iš savo auklėtinių išspaudžia viską, o pirmadienį per rungtynes su italais buvo galima suabejoti, kurios komandos krepšininkai žaidžia Ukrainos lygoje, kurios – Eurolygoje.

Dienos nusivylimas

Deni Avdija (Izraelis). Izraelio krepšinio viltis po dvejų sėkmingų rungtynių grįžo į tą ir net žemesnį lygį, kuriame buvo beveik visą pasiruošimo laikotarpį. D.Avdija pirmadienį per 28 min. pelnė tik 3 taškus (0/2 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 0/2). Prastą pasirodymą puolėjas palydėjo šlykščiu elgesiu: rodė įžeidžiančius gestus, o gavęs pražangą, sulaužė reklamos skydą.

3 turas

C grupė (Milanas)

Kroatija – Estija 73:70. K.Matkovičius 17, D.Šaričius 15, 12 atk.kam., J.Smithas 13 / S.S.Vene 18, M.K.Kotsaras 17, K.Kullamae 14.

Didžioji Britanija – Graikija 77:93. L.Nelsonas 17, M.Hessonas 13, O.Soko 12, D.Clarkas 11, G.Olaseni 8, 11 atk.kam. / K.Sloukas 21, G.Papagiannis 17, M.Lountzis ir K.Papanikolaou po 10.

Ukraina – Italija 84:73. S.Mychailiukas 25, I.Sanonas ir I.Tkačenka po 17, O.Lenis 3, 11 atk.kam. / A.Polonara 17, S.Fontecchio 14, M.Spissu 11.

Lentelė: Ukraina – 3, Graikija – 3, Kroatija – 2, Italija – 1, Estija – 0, Didžioji Britanija – 0.

D grupė (Praha)

Lenkija – Izraelis 85:76. A.J.Slaughteris 24, A.Balcerowski 17, A.Celis 13, Mat.Ponitka 11 / J.Zoosmanas 18, J.Madaras 17, T.Blattas 10.

Čekija – Nyderlandai 88:80. J.Vesely 24, M.Peterka 20, T.Kyzlinkas 12, D.Jelinekas 10 / Y.Franke 22, W.De Jongas 13, J.Edwardsas 12.

Serbija – Suomija 100:70. V.Micičius ir N.Nedovičius po 14, N.Jokičius 13, 14 atk.kam., N.Kaliničius 13, V.Lučičius 12, M.Guduričius 11 / L.Markkanenas 18, E.Maxhuni ir E.Valtonenas po 10.

Lentelė: Serbija – 3, Izraelis – 2, Lenkija – 2, Suomija – 1, Čekija – 1, Nyderlandai – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.