EUROLYGA 2023

Turkijos krepšinio federacijos vadovas H. Turkoglu svaidosi žaibais: „FIBA su kiekviena diena praranda savo galią“ Išvadino Gruziją trečiojo pasaulio šalimi

Turkijos krepšinio federacijos prezidentas Hedo Turkoglu užsipuolė FIBA ​​dėl visko, kas įvyko Gruzijoje per Europos čempionato grupės varžybas.

 H.Turkoglu.<br> tbf.com.tr nuotr.
 H.Turkoglu.<br> tbf.com.tr nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 8:54 AM

Buvęs NBA žaidėjas H.Turkoglu yra Tbilisyje ir atakavo Gruziją ir FIBA ​​dėl Furkano Korkmazo incidento. Tai įvyko per rungtynes su Gruzija (83:88), kurios buvo paženklintos teisėjų klaida, kai nebuvo sužaistos 22 sekundės.

„Mano nuomone, FIBA ​​žlunga kiekvieną dieną dėl teisėjų klaidų ir varžybų organizavimo. Ypač žiūrint į įvykius Gruzijoje ir Vokietijoje.

Aiškiai matome, kad FIBA ​​kiekvieną dieną praranda galią, – sakė turkas. – Tai Europos krepšinio skandalas. Kasdien matau, kaip FIBA ​​ir „FIBA ​​Europe“ žlunga.

Su šiais skandalais nelengva susitaikyti, bet mes kovosime už savo teises“.

Reikia pažymėti, kad „FIBA ​​Europe“ prezidentas yra turkas Turgay Demirelis.

Ataka prieš Gruziją buvo dar piktesnė: „Reikėtų suabejoti, kad tokia institucija kaip FIBA ​​suteikia „EuroBasket“ rengimo teises tokioms trečiojo pasaulio šalims kaip Gruzija.

Tai, kad jie žaidė „tris beždžiones“ (nieko negirdi, nieko nemato, nieko nesako) po mūsų žaidėjo užpuolimo mus ir stebina, ir krepšinio prasme liūdina“, – rėžė turkas.

H.Turkoglu taip pat atkreipė dėmesį į Gruzijos poziciją dėl provokacijų iš Turkijos pusės: „Jei jie mano, kad tai provokacija, kodėl jie nerodo kamerų įrašų viešai? Jei jie turi drąsos, kodėl jie nerodo, kas atsitiko prieš einant į rūbinę? Tada pamatysime, kas meluoja, kas ne“.

Turkijos krepšinio federacija antradienį oficialiai paskelbė, kad dėl visko, kas nutiko rungtynėse su Gruzija, kreipsis į Sporto arbitražo teismą (CAS), nes nėra patenkinti FIBA ​​sprendimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.