EUROLYGA 2023

FIBA dangsto savo klaidas? Į teisėjų lygį dėmesį atkreipusi sekretoriato darbuotoja išsiųsta namo

Europos krepšinio čempionatas fanus džiugina įspūdingomis kovomis ir aukštu žaidimo lygiu, tačiau turnyrą temdo nuolatinės teisėjų klaidos. O pasirodo, FIBA darbuotojams juos kritikuoti draudžia.

FIBA dangsto savo klaidas? Į teisėjų lygį dėmesį atkreipusi sekretoriato darbuotoja išsiųsta namo<br> lrytas.lt montažas
FIBA dangsto savo klaidas? Į teisėjų lygį dėmesį atkreipusi sekretoriato darbuotoja išsiųsta namo<br> lrytas.lt montažas
FIBA dangsto savo klaidas? Į teisėjų lygį dėmesį atkreipusi sekretoriato darbuotoja išsiųsta namo<br>G. Šiupario nuotr.
FIBA dangsto savo klaidas? Į teisėjų lygį dėmesį atkreipusi sekretoriato darbuotoja išsiųsta namo<br>G. Šiupario nuotr.
 Heike Kramer<br> Heike Kramer twitter nuotr.
 Heike Kramer<br> Heike Kramer twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-09-08 13:18, atnaujinta 2022-09-08 13:20

Kelno mieste sekretoriate dirbusi Heike Kramer buvo priversta anksčiau laiko palikti turnyrą.

Miuncheno „Bayern“ komandoje dirbanti vokietė aktyviai reiškiasi savo asmeninėje „twitter“ paskyroje, kur nevengia išreikšti savo nuomonę. Viena tokiu buvo ir apie Europos čempionate dirbančius teisėjus.

„FIBA teisėjai tiesiog nėra Eurolygos teisėjai. Taip apibūdinčiau Europos krepšinio čempionatą“, – rašė H.Kramer.

FIBA tokią žinutę panašu priėmė asmeniškai. Po tokios nuomonės pasidalinimo vokietė buvo priversta susikrauti lagaminus ir važiuoti namo.

„Viso gero Kelne. Deja, nebedirbsiu sekretoriate. Pirmiausiai sekretoriato darbuotojai laikomi nesvarbiais. Tačiau tokiais tampame, kai pasidalini nieko nesmerkiančia žinute asmenyje „Twitter“ paskyroje, dėl kurios esi išsiunčiamas namo“, – susiklosčiusia situacija pasidalino darbuotoja.

Pagrindiniai teisėjų skandalai įvyko A grupės rungtynėse tarp Gruzijos ir Turkijos bei B grupėse akistatoje tarp Lietuvos ir Vokietijos.

Gruzijos ir Turkijos mače įvykus konfliktui tarp žaidėjų arbitrai laikinai sustabdė rungtynes. Priėmė visus reikalingus sprendimus teisėjai pratęsė mačą, tačiau jame stebuklingai dingo 22 sekundės.

Turkijos rinktinė po 2 pratęsimų pralaimėjo rungtynes ir pateikė protestą FIBA, tačiau sis buvo atmestas. Įsiutę turkai FIBA padavė į teismą.

Lietuvių rungtynėse teisėjai vokiečių treneriui trečiajame kėlinyje skyrė techninę pražangą, tačiau neleido lietuviams mesti, jiems priklausančio baudos metimo.

Lietuvos rinktinė taip pat po 2 pratęsimų pralaimėjo rungtynes ir pateikė protestą FIBA, o šis buvo irgi atmestas. Tiesa, Lietuvos – Vokietijos rungtynėse teisėjavę arbitrai buvo nušalinti nuo čempionato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.