EUROLYGA 2023

Broliai K. ir D. Lavrinovičiai turi versiją – Lietuvos rinktinė specialiai užėmė grupėje ketvirtą vietą ir dabar žengs iki Europos čempionato finalo

„Toks scenarijus gal ir buvo pas trenerius – į atkrintamąsias kovas „išeiti“ iš ketvirtosios grupės vietos. Mūsų grupė buvo labai stipri, mirtininkų grupė – pralošėme stiprioms komandoms, bet tai nėra tragedija. Dabar vyrai užsigrūdino, juos dabar turėtų lydėti sėkmė“, – svarstė apie mūsų šalies rinktinės pasirodymą Europos čempionato grupių akistatose 42-ejų Darjušas Lavronovičius.

Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>T. Bauro nuotr.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>T. Bauro nuotr.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>S.Bolnienės nuotr.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>S.Bolnienės nuotr.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 9, 2022, 8:10 PM, atnaujinta Sep 9, 2022, 8:25 PM

Praeityje Lietuvos krepšinio rinktinės garbę daugiau kaip 15 metų gynę broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovčiai „Lietuvos ryto TV“ laidoje „Nauja diena“ sakė, kad džiaugiasi, jog po trijų pralaimėjimų iš eilės B grupės mūšiuose su slovėnais, prancūzais ir vokiečiais, mūsų krepšininkai nepalūžo ir reikiamu momentu atsitiesė.

„Tam ir yra Lietuvos vyrų rinktinė, o ne kokia jaunimo komanda, – aiškino K.Lavrinovičius“. – Per paskutines grupės rungtynes su vengrais ir bosniais lietuviai įrodė, kad jie žino, ką daro, kad tie pralaimėjimai nebuvo beviltiški“.

Jam antrino brolis Darjušas: „Taip, jei kalbėsime apie rinktinės psichologinę būseną, tai jei jie pralaiminėtų po 20 taškų skirtumu varžovams, tuomet tikrai būtų palūžę, nes jaustų, jog yra per silpni čempionatui.

Kadangi visų pralaimėtų dvikovų baigtį lemdavo, iš esmės, paskutinės sekundės ir varžovų sėkmė, mūsiškių atsigavimas ir geras rezultatas paskutinėse dvejose rungtynėse – normali reakcija į situaciją“.

Kalbant apie pirmenybių eigą, broliai buvo paklausti, kaip geriau pradėti turnyrą – nuo silpnesnių oponentų, ar vis dėlto galingų rinktinių, kai tenka kovoti iš paskutiniųjų.

„Atskleisiu paslaptį, – kalbėjo K.Lavrinovičius. – Visuose čempionatuose, kuriuos pradėdavo rinktinė labai sunkiai, visuose juose mūsų ekipa laimėdavo medaliukus. Visada taip būdavo, nes grupės būdavo sunkios. Kai tik grupė lengva, tu žaidi ne su savo lygio varžovu.

Kai jau ateina lemiamų varžybų momentas, tuomet tu nespėji suprasti, ko tau trūksta tavo žaidime. Ir tada jau nėra galimybių analizuoti, kažką taisyti.

Kai grūmiesi su stipriais varžovais, tuomet žinai, ką būtina taisyti. Tas užsigrūdinimas, tas tobulėjimas su kiekvienu maču ir padeda lemiamomis turnyrų akimirkomis.

Tačiau yra vienas svarbus niunsas – vis dėlto būtina iš tos stiprios grupės išeiti į atkrintamąsias kovas“.

Lietuvos rinktinė iš B grupės į atkrintamąsias akistatas prasimušė iš ketvirtos vietos ir aštuntfinalyje grumsis su A grupės nugalėtoja pasaulio čempione Ispanija. Ji per savo grupės penkis mačus tik kartą paslydo, nusileidusi Belgijai.

„Ispanai tikrai Lietuvai įkandamas varžovas, – kalbėjo Darjušas. – Juk pas juos taip pat pasikeitė žaidėjų karta ir jie neranda savo optimalios formos. Mačiau, kad jų tritaškių pataikymas siekia tik 20 procentų – ispaniškam krepšiniui tai labai keista statistika. Tai šia prasme, rinktinė gali rizikuoti, palikti metikus ir labiau koncentruotis į gynybą prieš lyderius. Aš už lietuvių pergalę statyčiau 70 procentų“.

„Vis dėlto reikia pripažinti, kad ispanai mums nėra parankūs, nes jie mėgsta labai greitą žaidimą: bėga, meta. Mes žaidžiame labiau pozicinį žaidimą – per savo aukštaūgius Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną. Mūsų pagrindine užduotimi mače su Ispanija bus sustabdyti greitas jų atakas. Negalime įsivelti į jų greitą žaidimą“, – komentavo būsimą šeštadienio dvikovą Kšyštofas.

Paklausus, ar kažkas iš rinktinės žaidėjų nustebino, K.Lavrinovičius pirštu visų pirma bedė į vyriausią Lietuvos ekipos žaidėją.

„Džiugu dėl Mindaugo Kuzminsko. Nes buvo abejonių, ar dėl traumų jis apskritai važiuos į pirmenybes. Rinktinei tokio mobilaus ketvirtos pozicijos žaidėjo labai reikėjo. Kas svarbiausia, kas Kazį Maksvytį labai lengvai atsiskleidžia visi žaidėjai, nes nėra jokio psichologinio spaudimo ir visi tikrai gerai jaučiasi ekipoje. Dar man patiko Arnas Butkevičius – jo kelios varžybos parodė, kad jis tikrai labai vertingas žaidėjas“, – kalbėjo vienas iš brolių.

Prognozuojant Lietuvos rinktinės kelią medalių link, broliai Lavrinovičiai nebuvo linkę ekipai kabinti aukso medalių.

„Širdyje tai tikrai mes norime ir jaučiame, kad auksas yra arčiau mūsų, jaučiame, kad vyrai gali laimėti prieš bet ką. Manau, kad komanda eis iki finalo ir viskas jos rankose. Juk tas kelias iki pusfinalio dabar pas mus lengvesnis, o jau kaip bus tame ketverte – žiūrėsime. Bet Kaziukas padarys savo darbą“, – kalbėjo Darjušas.

„Manau, finalas bus. Kaip ten bus finale... Jei prieš keturias dienas būtume kalbėję, tai mintis apie geriausiųjų ketvertą jau būtų atrodžiusi labai optimistinė. Dabar pas visus užaugo sparnai ir galvojama tik apie auksą. Bet... Juk buvo situacija, kai Lietuva galėjo ir iš grupės neišeiti. Net jei finale laimėsime sidabrą, tai tikrai nebūtų blogai“, – baigė pokalbį Kšyštofas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.