EUROLYGA 2023

Išskirtinis žvilgsnis: kaip Europos čempionate žaidė LKL klubų krepšininkai

Europos vyrų krepšinio pirmenybėse žaidė devyni krepšininkai, kurie šį sezoną atstovaus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubams. Šeši LKL klubų lietuviai dar lieka Vokietijoje, o du vengrai ir vienas estas jau gali prisidėti prie savo naujųjų komandų.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Arnas Butkevičius<br> G.Šiupario nuotr.
 Arnas Butkevičius<br> G.Šiupario nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> G.Šiupario nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> G.Šiupario nuotr.
 Lukas Lekavičius<br> G.Šiupario nuotr.
 Lukas Lekavičius<br> G.Šiupario nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> G.Šiupario nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 9, 2022, 12:55 PM

Europos pirmenybėse žaidė arba vis dar žaidžia trys Kauno „Žalgirio“, po du Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Alytaus „Wolves“ krepšininkus.

Ignas Brazdeikis („Žalgiris“)

23 metų puolėjas per Europos pirmenybes varžovų gynybą aštriais prasiveržimais drasko rečiau, negu tą darydavo vasarą per rungtynes su silpnesniais varžovais. Jo reidai paįvairina Lietuvos rinktinės puolimą, bet nepakankamai dažnai baigiasi pelnytais taškais.

Grupės varžybose I.Brazdeikis pataikė tik 12 iš 30 dvitaškių (40 proc.). I.Brazdeikis žaisdavo vidutiniškai 21 min. ir pelnydavo 9,4 taško. Jo rezultatyvumo vidurkis buvo ketvirtas komandoje.

Lukas Lekavičius („Žalgiris“)

Žalgiriečiui rinktinėje teko antrojo įžaidėjo vaidmuo, kurį 28 metų krepšininkas dažniausiai atlieka gana patikimai. Dėl skirtingo komandos braižo L.Lekavičius rinktinėje žaidžia pasyviau negu „Žalgiryje“, bet puolant didelių klaidų nedaro.

Problemos neretai kyla dengiant aukštesnius varžovus. Per grupės varžybas L.Lekavičius žaisdavo vidutiniškai 14,7 min., pelnydavo 6,2 taško, atlikdavo 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir pataikė net 10 iš 12 dvitaškių (83,3 proc.), tačiau tik 1 iš 5 tritaškių.

Arnas Butkevičius („Žalgiris“)

Per trumpą grupės turnyrą 29 metų puolėjo žaidime buvo ir tamsių, ir šviesių ruožų. A.Butkevičiui buvo sudėtinga stabdyti staigesnius varžovus, jis nepataikė lemiamo metimo per rungtynes su Vokietijos rinktine, tačiau jo svarbūs tritaškiai labai padėjo pasiekti persilaužimą žaidžiant su Bosnijos ir Hercegovinos komanda. A.Butkevičius per rungtynes su bosniais pelnė 13 taškų (iki tol per ketverias rungtynes – 8 taškus). Grupės etape jis žaisdavo 22,6 min. ir pelnydavo 4,2 taško.

Martynas Echodas („Rytas“)

25 metų aukštaūgis nežaidė per pirmąsias rungtynes su slovėnais, bet per kitus mačus gaudavo didesnį ar mažesnį epizodinį vaidmenį. Jis per ketverias rungtynes aikštėje praleido 28 min. ir pelnė 7 taškus (vid. 1,8 tšk.). M.Echodas pataikė 3 iš 7 dvitaškių.

Kristupas Žemaitis („Wolves“)

26 metų įžaidėjas visas trejas rungtynes su favoritais praleido ant suolo. K.Žemaitis nemažai žaidė tik per rungtynes su vengrais, bet per 16 min. taškų nepelnė. Visi keturi jo metimai buvo netaiklūs.

Eigirdas Žukauskas („Wolves“)

30-metis puolėjas per trejas rungtynes su favoritais aikštėje praleido tik 5 min. Jis daugiau žaidė tik per rungtynes su vengrais. Per visą grupės etapą E.Žukauskas žaidė 16 min., keturis kartus netaikliai metė į krepšį ir taškų nepelnė.

Benedekas Varadi („Rytas“)

27 metų įžaidėjas vengrų puolimui vadovavo nelabai užtikrintai. Sunkiausiai jam klostėsi svarbiausios rungtynės su bosniais, per kurias B.Varadi pataikė tik 1 iš 5 metimų. Per rungtynes su lietuviais įžaidėjas anksti paliko aikštę dėl rankos piršto traumos ir nežaidė paskutiniajame ture. B.Varadi pelnydavo 6,3 taško ir atlikdavo 2,5 rezultatyvaus perdavimo. Jis pataikė 3 iš 10 tritaškių.

György Golomanas („Lietkabelis“)

Panevėžio sirgaliams „Lietkabelio“ naujoko žaidimas turėjo kelti didelį nerimą. Vengrijos rinktinėje, kuri, ko gero, yra panašaus pajėgumo kaip „Lietkabelis“ (juo labiau nežaidžiant Adamui Hangai), G.Golomanas atliko visai nežymų vaidmenį. 26 metų 211 centimetrų ūgio vidurio puolėjas į aikštę būdavo leidžiamas labai retai, per visą turnyrą žaidė tik 33 minutes ir pelnė 12 taškų (vid. 4 tšk.).

Kristianas Kullamäe („Lietkabelis“)

Iš 23 metų gynėjo buvo tikimasi daug daugiau taiklių metimų ir stabilesnio žaidimo. Nors K.Kullamäe buvo vienas iš ilgiausiai žaidusių Estijos rinktinės krepšininkų, jo indėlis puolant nebuvo patenkinamas.

K.Kullamäe, aikštėje praleisdavęs 24,1 min., pelnydavo vidutiniškai 7 taškus ir atlikdavo 4,6 rezultatyvaus perdavimo. Bet jo taiklumas, ypač mėtant iš toli, buvo labai žemas – tikslą pasiekė tik 3 iš 21 tritaškio (14,3 proc.) ir 11 iš 23 dvitaškių (47,8 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.