EUROLYGA 2023

Lažybose dėl „EuroBasket 2022“ pasikeitė prizininkai, Lietuva išlaiko pozicijas

Išanalizavę statančiųjų lažybose pozicijas prieš pat prasidedant „EuroBasket 2022“ kovoms matėme, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės tarp prizininkų jie nematė. Pasibaigus grupių rungtynėms galime konstatuoti, kad lažybininkai ne visuomet prognozavo teisingai, tad ir Europos krepšinio čempionato prizininkai nebūtinai bus tie, už kuriuos šiandien pastatyta daugiausia.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-10 08:00

Europos vyrų krepšinio čempionatą rugsėjo 1 d. pradėjo 24 šalių rinktinės, suskirstytos į keturias grupes. Kiekvienos grupės keturios stipriausios komandos pateko į kitą etapą ir šeštadienį pradeda kovas aštuntfinalyje. Ką šioms komandoms prognozuoja statantys lažybose, kurioms rinktinėms lažybininkai numato prizines vietas?

Staigmenos lažybų dalyviams A ir B grupėse

„Priminsiu, kad kelios dienos prieš grupių rungtynes ir Tarptautinė krepšinio federacija FIBA, ir lažybų dalyviai B grupėje komandas pagal pajėgumą rikiavo tokia tvarka: Slovėnija, Prancūzija, Lietuva ir Vokietija, – rugpjūčio pabaigos statistiką primena Lietuvoje veikiančios tarptautinės lažybų bendrovės lažybų ekspertas Vytautas Smilga. – Tačiau, galima sakyti, namuose žaidusi Vokietijos rinktinė pateikė staigmenų ir grupėje sugebėjo iškovoto antrą vietą į žemesnes pozicijas nustumdama Prancūziją ir Lietuvą.“

Kiek kitokios prognozės ir rezultatai po pogrupio rungtynių A grupėje, su kurios stipriausiomis komandomis aštuntfinalyje susitiks B grupės ketvertukas. Jei dėl pirmų dviejų vietų – Ispanijos ir Turkijos – lažybose statantys neklydo, tai dėl trečios ir ketvirtos vietos lažybininkų nuomonės gerokai išsiskyrė. Didesnė dalis prognozavo, kad A grupėje trečią vietą gali iškovoti namuose žaidžianti Sakartvelo rinktinė, tačiau ji liko paskutinė šešta ir į kitą etapą nepateko. A grupėje trečią vietą iškovojo Juodkalnija, kuriai mūsų bendrovė ir prognozavo patekimą į stipriausiųjų ketvertuką, o ketvirtą – Belgija, kuriai šansų patekti į kitą etapą buvo duodama mažiau.

„Kaip jau žinome, A grupės nugalėtoja Ispanija aštuntfinalyje šį šeštadienį žais su B grupėje ketvirtą vietą užėmusią Lietuvos rinktine, – primena V. Smilga. – Statantys lažybose palyginti nedidele persvara pergalę skiria Ispanijai, tačiau mūsų rinktinės aistruoliams optimizmo suteikia tai, kad prieš Europos krepšinio čempionatą Lietuva laimėjo abejas draugiškas rungtynes su Ispanijos rinktine.“

FIBA keitė reitingus, lažybininkai – statymus už prizininkus

Lietuvoje veikiančios tarptautinės lažybų bendrovės lažybų ekspertas siūlo palyginti, kokie buvo komandų reitingai prieš čempionatą ir kaip keitėsi statymai lažybose prieš aštuntfinalį.

„Galutiniame FIBA reitinge, kuris buvo skelbiamas „EuroBasket 2022“ išvakarėse, rugpjūčio 30 d., įvyko gerokas pasistumdymas. Net keturiomis pozicijomis kilstelėta Serbijos rinktinė, kuri į antrą vietą nustūmė Slovėniją, o Graikijos ir Lietuvos pozicijos nekito – trečia ir ketvirta, – pasakoja V. Smilga. – Trimsi laipteliais, į penktą poziciją iš antros, nuleista Prancūzija, dviem laipteliais į šeštą vietą pakylėta Vokietija, septintą vietą išsaugojo Ispanija, o į aštuntą sugrįžo Italija, iš aštuntuko pašalindama Turkiją.“

Visai kitaip „EuroBasket 2022“ stipriausiųjų rikiuotę prieš aštuntfinalio rungtynes dėlioja lažybininkai.

„Jei prieš čempionato pradžią lažybų dalyviai komandas rikiavo tokia tvarka: Serbija, Graikija, Slovėnija, Prancūzija, Lietuva, Ispanija, tai pasibaigus grupių rungtynėms pirma vieta dažniausiai prognozuojama Slovėnijos rinktinei, o nuo jos nedaug atsilieka Graikija bei Serbija. Šiek tiek mažiau statoma už Lietuvos ir Prancūzijos rinktines, kurioms prognozuojama ketvirta-penkta vietos, o šeštoje – matoma Vokietija, – statymus atskleidžia Lietuvoje veikiančios tarptautinės lažybų bendrovės lažybų ekspertas. – Iš esmės tokie statymai teisingi ir mums palankūs, nes, kaip žinome, Lietuvos ir Ispanijos rinktinės susitinka jau aštuntfinalyje, todėl tik viena jų po šeštadienio susitikimo gali kopti iki prizininkių ar bent šešeto stipriausiųjų.“

Anot V. Smilgos, jau matėme, kad komandos gali pateikti staigmenų: „Tikėkime, kad taip ir bus, o Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė kils aukščiau“.

Jau artimiausiomis dienomis įsitikinsime, ar FIBA reitingai ir lažybų dalyvių statymai atitiks Europos krepšinio čempionato rezultatus, o rugsėjo 18 d. sužinosime ir visus tris prizininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.