EUROLYGA 2023

NBA žvaigždė J. Embiidas gali prisijungti prie sidabrinės Prancūzijos rinktinės kitų metų pasaulio čempionate

Prancūzijos pilietybę gavusi „Philadelphia 76ers“ žvaigždė Joelis Embiidas turės teisę žaisti rinktinėje 2023 m. pasaulio čempionate. To tikisi ir Prancūzijos rinktinės vadovas Borisas Diaw.

J. Embiidas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Embiidas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 4:32 PM

„Jis dar neturi FIBA licencijos. Tačiau būtų gražu, jei jis turėtų šią licenciją ir galėtų žaisti Prancūzijos rinktinėje, – „RMC Sport“ sakė buvęs ilgametis Prancūzijos riktinės krepšininkas B.Diaw. – Žinome, kad jis tapo prancūzu, tad kodėl gi ne, stengiamės turėti kuo daugiau gerų žaidėjų ir tada sudaryti komandą, kuri laikytųsi ir gerai žaistų kartu.“

Prancūzija ką tik baigė savo pasirodyma 2022 m. Europos krepšinio čempionate su sidabro medaliais, kai sekmadienį turnyro finale 76:88 nusileido Ispanijos komandai.

Į finalą mėlynieji pateko po to, kai B grupėje užėmė antrąją vietą, nusileidę tik Slovėnijai, o po to aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje išgyveno du dramatiškus pratęsimus prieš Turkiją ir Italiją ir pateko į pusfinalį, kur sutriuškino Lenkijos krepšininkus.

Sugniuždę lenkus prancūzai finale nusileido mažiau patyrusiai Ispanijos komandai, kurioje nežaidė ankstesnių čempionatų žvaigždės.

Prancūzijos rinktinei taip pat trūko svarbių žaidėjų, nes nebuvo Nicolo Batumo ir Nando De Colo, dviejų pagrindinių praėjusių metų olimpinių žaidynių sidabro medalių laimėtojų.

„Turnyre ir finale mums trūko nuoseklumo“, – savo komandos žaidimą komentavo B.Diaw.

J.Embiidas svarstė galimybę žaisti Europos čempionate ir galbūt būtų prisijungęs prie Prancūzijos rinktinės, jei ne piršto operacija, apie kurią B.Diaw minėjo dar liepos mėnesį.

 „76ers“ superžvaigždė 2021–22 m. NBA sezono metu rinko 30,6 taško, 11,7 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.